Σάββατο 29 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Ρεκόρ ενεργειακού ελλείμματος

ΑΓΚΥΡΑ.-

Στην ενίσχυση της χρήσης της αιολικής ενέργειας, αλλά και στην αύξηση της εισαγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από τη Γεωργία και τη Βουλγαρία προσανατολίζεται, ήδη, η τουρκική κυβέρνηση, προκειμένου να αντιμετωπίσει το τεράστιο έλλειμμα ενέργειας, που προκαλεί η υπολειτουργία των υδροηλεκτρικών εργοστασίων της χώρας. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έκανε ο αρμόδιος υφυπουργός Ενέργειας, Μουσταφά Μεντιλτσίογλου, το ενεργειακό έλλειμμα αναμένεται, φέτος, να φθάσει τα 7 δισεκατομμύρια κιλοβατώρες, έναντι 2 δισεκατομμυρίων το 1999 και 3,2 δισ., που ήταν η πρόβλεψη για φέτος.

Ως κυριότερη αιτία του προβλήματος καταγράφεται η λειψυδρία που μαστίζει τους τελευταίους μήνες τη γείτονα χώρα και έχει οδηγήσει σε σημαντική πτώση της στάθμης των υδάτων.

Εκατοντάδες συλλήψεις λαθρομεταναστών

Τουλάχιστον 460 λαθρομετανάστες συνέλαβαν οι τουρκικές αρχές, μόνο το τελευταίο τριήμερο. Οπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο «Ανατολή», στην επαρχία της Σμύρνης και στην ευρύτερη περιοχή της Αδριανούπολης, συνελήφθησαν Τούρκοι που επεδίωκαν να μεταβούν σε ευρωπαϊκές χώρες χωρίς τα νόμιμα έγγραφα, Αλβανοί, Μαροκινοί, Παλαιστίνιοι, υπήκοοι της Σρι Λάνκα, του Μπαγκλαντές, αλλά και της Κένυα. Το πρακτορείο υποστηρίζει ότι, τουλάχιστον, 150 από αυτούς στόχευαν να περάσουν παρανόμως τα ελληνικά σύνορα. Καμία αναφορά δε γίνεται για την τύχη των «δουλεμπόρων» που είχαν αναλάβει να φέρουν σε πέρας το έργο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ