Παρασκευή 24 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ
Στα προσαρτήματα το «ζουμί» της πρότασης Αχτισαάρι...

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΠΡΙΣΤΙΝΑ.--

Στα τουλάχιστον δέκα προσαρτήματα που θα συνοδεύουν τη βασική πρόταση του απεσταλμένου του ΟΗΕ για το Κοσσυφοπέδιο θα κριθούν οι «λεπτομέρειες» βασικών ζητημάτων που αποτελούν αντικείμενο έντονης αντιπαράθεσης αναφορικά με το μελλοντικό καθεστώς του προτεκτοράτου αναφέρει χτεσινό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Κόχα Ντιτόρε» της Πρίστινας. Η εφημερίδα, επικαλούμενη καλά πληροφορημένες δυτικές διπλωματικές πηγές, αναφέρει ενδεικτικά πως στα «προσαρτήματα» της βασικής πρότασης θα καθορίζονται π.χ. οι σχέσεις του προτεκτοράτου με διεθνείς οργανισμούς και η ταυτότητα των σχέσεων του μελλοντικού καθεστώτος με ΝΑΤΟ, ΕΕ και ΟΗΕ...

Στο μεταξύ, εκπρόσωπος της Υπατης Διοίκησης του ΟΗΕ στο Κοσσυφοπέδιο (UNMIK) προέβλεψε πως θα χρειαστεί περίπου ένα εξάμηνο για να ολοκληρωθεί η μετάβαση εξουσιών από την UNMIK στις διάδοχες αρχές του Κοσσυφοπεδίου. Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος της KFOR Ράινχαρντ Ζένγκεν δήλωσε ότι οι ΝΑΤΟικές δυνάμεις κατοχής θα διατηρήσουν τον ίδιο αριθμό στρατευμάτων στο προτεκτοράτο «για τουλάχιστον έξι μήνες» μετά τον καθορισμό του καθεστώτος.

  • Κατηγορίες για παρεμπόδιση της σύλληψης του πρώην προέδρου της ΟΔ Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς τον Απρίλη του 2001 απήγγειλε δικαστήριο του Βελιγραδίου σε βάρος 36 μελών και στελεχών του Σοσιαλιστικού Κόμματος Σερβίας και του κόμματος της Γιουγκοσλαβικής Αριστεράς. Η δίκη προγραμματίστηκε για τις 22 Δεκέμβρη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ