Κυριακή 30 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΚΤΑΚΤΟΙ ΟΤΑ
Συγκέντρωση την Τρίτη

Μια πρώτη απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης να επιβάλει νέα φορομπηχτικά μέτρα σε βάρος του λαού και νέους μηχανισμούς ελέγχου της δράσης των εργαζομένων και της λειτουργίας των φορέων διοίκησης - όπως αυτά αποτυπώνονται και στο πολυνομοσχέδιο για τη δημόσια διοίκηση - δίνουν την Τρίτη, στις 7 μ.μ., οι έκτακτοι στους δήμους, με συγκέντρωσή τους έξω από το υπουργείο Εσωτερικών.

Τη συγκέντρωση διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων Εκτάκτων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) και καλεί σε αυτήν όλους τους εργαζόμενους, τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων τους και τις δημοτικές αρχές, για να απαιτήσουν από κοινού, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της: Πλήρη σταθερή απασχόληση, με πλήρη ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα. Αμέση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού σε όλες τις κενές οργανικές θέσεις, με ταυτόχρονη τακτοποίηση των «εκτάκτων» που καλύπτουν πάγιες ανάγκες και κατάργηση του θεσμού των εκτάκτων. Εφαρμογή του 35ωρου-7ωρου-5ήμερου για όλους. Εφαρμογή του 30ωρου-7ωρου- 5ήμερου για όσους κάνουν βαριά-ανθυγιεινά επαγγέλματα. Χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό των ΟΤΑ, με αυξημένο ποσοστό αντί για προτροπή τους στην πρόσθετη φορολόγηση του εργαζόμενου λαού.

Σχολιάζοντας το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, η Συντονιστική Επιτροπή υπογραμμίζει, στην ανακοίνωσή της, ότι «έρχεται να υλοποιήσει τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, των πολυεθνικών και του ΟΟΣΑ», που στόχο έχουν, ανάμεσα σε άλλα, την επιδότηση των επιχειρηματιών, την επέκταση του ωραρίου εργασίας τις απογευματινές ώρες και της μερικής απασχόλησης, την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, την αύξηση των απολύσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ