Σάββατο 25 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σε αποχή οι δικηγόροι Μυτιλήνης και Κω

Σημαντικές ελλείψεις παρουσιάζονται στα δικαστήρια της Περιφέρειας, ενώ η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης αρνείται να δώσει λύση στα προβλήματα της Δικαιοσύνης στην επαρχία παρά τις συνεχείς οχλήσεις των δικηγόρων.

Οι δικηγόροι της Μυτιλήνης βρίσκονται σε αποχή εδώ και έξι μήνες με μοναδικό αίτημα την ίδρυση Εφετείου στην πόλη τους. Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στη Νομαρχία Λέσβου με τη συμμετοχή και του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου, όπου αποφασίστηκε η κλιμάκωση του αγώνα τους.

Αποχή ξεκίνησαν και οι δικηγόροι της Κω, με ομόφωνη απόφαση του συλλόγου τους, διαμαρτυρόμενοι για τα προβλήματα στο χώρο της Δικαιοσύνης στο νησί τους. Ο Δικηγορικός Σύλλογος της Κω ζητάει να καλυφθούν οι ελλείψεις ειρηνοδικών στα Ειρηνοδικεία Καλύμνου και Πάτμου και το υπουργείο Δικαιοσύνης αντί να επιλύσει τα προβλήματα απαντάει με την κατάργηση μιας οργανικής θέσης ειρηνοδίκη. Οι δικηγόροι της Κω σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι η μια αίθουσα ακροατηρίου που υπάρχει, δεν καλύπτει τις ανάγκες, με αποτέλεσμα καθημερινά να συνωστίζονται δικαστές, δικηγόροι, διάδικοι και μάρτυρες, ενώ προσθέτουν ότι οι υπηρεσίες του Πρωτοδικείου στεγάζονται σε κτιριακές εγκαταστάσεις που προσβάλλουν τον νομικό μας πολιτισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ