Σάββατο 25 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
Αντεργατική πολιτική και αυθαιρεσίες

Ενας συμβασιούχος, αλλά, ταυτόχρονα, και ...εργολάβος απειλούσε να αυτοπυρποληθεί, για να εισπράξει 240.000 ευρώ από εργολαβίες!

Την αντεργατική πολιτική και το καθεστώς της αυθαιρεσίας που έχει επιβάλει ο απερχόμενος δήμαρχος του Περάματος και εκλεκτός της ΝΔ, Γιάννης Λαγουδάκος, έφερε στο προσκήνιο χτες η υπόθεση του συμβασιούχου της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης (ΔΕΠΑΠ) του Δήμου, αλλά και ταυτόχρονα ...εργολάβου(!) Παύλου Σιδηρόπουλου. Ο συγκεκριμένος ήταν χτες κλεισμένος επί ώρες στο γραφείο του δημάρχου απειλώντας να αυτοπυρποληθεί, αν δεν του καταβάλλονταν από το Δήμο οφειλές, που, όπως υποστήριζε ο ίδιος, ανέρχονται σε 240.000 ευρώ από εργολαβίες που του είχαν ανατεθεί!

Το γεγονός ότι ο δήμαρχος έκανε αναθέσεις για εργολαβίες στη ΔΕΠΑΠ και ειδικά στον Π. Σιδηρόπουλο, όταν θα έπρεπε να τις αναλάβει η τεχνική υπηρεσία του Δήμου, χωρίς να τηρούνται οι νόμιμες διαδικασίες, είχε καταγγελθεί κατ' επανάληψη από την αγωνιστική δημοτική κίνηση «Πέραμα Σύγχρονη Πόλη». Τώρα ο δήμαρχος, με βάση την κυβερνητική απόφαση για τις δημοτικές επιχειρήσεις, κλείνει τη ΔΕΠΑΠ, πετώντας στο δρόμο 170 συμβασιούχους, οι οποίοι είναι και απλήρωτοι εδώ και πάνω από δύο μήνες. Και, βέβαια, ανάμεσα σε αυτούς είναι και ο Π. Σιδηρόπουλος, ο οποίος επιπλέον χάνει και τα ...εργολαβικά του.

Αξίζει να σημειωθεί, ακόμα, ότι ο απερχόμενος δήμαρχος επί τέσσερα χρόνια δεν έχει καταβάλει φράγκο και στα ασφαλιστικά ταμεία συνολικά των εργαζομένων του Δήμου, «φέσι» που αγγίζει τα 5 εκατ. ευρώ! Από την πλευρά τους, οι συμβασιούχοι, όπως και όλοι οι συμβασιούχοι των Δήμων της χώρας, με τη συμπαράσταση των μόνιμων εργαζομένων του Δήμου, βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, απαιτώντας μόνιμη, σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ