Σάββατο 2 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗ
Να επιβραβευτεί η Μπολιβαριανή Διαδικασία

Μηνύματα της ΚΕ του ΚΚΕ προς τον Πρόεδρο Ούγκο Τσάβες και την ΚΕ του ΚΚ Βενεζουέλας

H KE του ΚΚΕ μπροστά στις εκλογές για την Προεδρία που γίνονται αύριο Κυριακή στη Βενεζουέλα έστειλε μηνύματα συμπαράστασης προς τον Πρόεδρο Ου. Τσάβες και την ΚΕ του ΚΚ Βενεζουέλας. Ολόκληρα τα μηνύματα έχουν ως εξής:

Μήνυμα προς τον Πρόεδρο Ούγκο Τσάβες Φρίας

Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε,

Δεχτείτε τους θερμούς χαιρετισμούς των Ελλήνων κομμουνιστών και τη βεβαιότητά μας ότι το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στις 3 του Δεκέμβρη θα επιβραβεύσει τις προόδους της Μπολιβαριανής Διαδικασίας προς όφελος των φτωχότερων λαϊκών στρωμάτων, της υπεράσπισης της ανεξαρτησίας και μιας εξωτερικής πολιτικής προς το συμφέρον όλων των λαών.

Χαιρετίζουμε, επίσης, τις δυνάμεις της Μπολιβαριανής συμμαχίας και τις χιλιάδες μελών και οπαδών, που έδωσαν μια σκληρή εκλογική μάχη, αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις της εγχώριας αντίδρασης, της κυβέρνησης των ΗΠΑ και των άλλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.

Πιστεύουμε ότι τα επιτεύγματα της Βενεζουέλας, οι αδελφικές σχέσεις με τη σοσιαλιστική Κούβα και άλλες αντιιμπεριαλιστικές δυνάμεις της Λατινικής Αμερικής, που συγκινούν κάθε προοδευτικό άνθρωπο, θα συνεχιστούν και θα συμπληρωθούν με ακόμα πιο αποφασιστικά βήματα, με μεγαλύτερη συμμετοχή και κινητοποίηση των εργατών, των αγροτών, των νέων και όλων των άλλων εργαζομένων της χώρας σας.

Προσβλέποντας στην παραπέρα ανάπτυξη της φιλίας και της αλληλεγγύης των λαών μας, δεχτείτε τις ευχές μας για καλή επιτυχία.

Κεντρική Επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας

Αθήνα, 1 Δεκέμβρη 2006

Μήνυμα προς την ΚΕ του ΚΚ Βενεζουέλας

Αγαπητοί σύντροφοι,

Η ΚΕ του ΚΚΕ απευθύνει θερμό συντροφικό χαιρετισμό στα μέλη και στελέχη του ΚΚ Βενεζουέλας και τις καλύτερες ευχές για ένα καλό αποτέλεσμα στις προεδρικές εκλογές στις 3 του Δεκέμβρη.

Το ΚΚ Βενεζουέλας, μαζί με άλλες δυνάμεις του μπλοκ της Μπολιβαριανής Διαδικασίας έδωσε μια σκληρή μάχη για την υπεράσπιση και το βάθεμα των αλλαγών σε αντιιμπεριαλιστική κατεύθυνση στη Βενεζουέλα και στη Λατινική Αμερική, για την ενίσχυση του ταξικού ρεύματος στο εργατικό κίνημα, για την προώθηση μέτρων στην κατεύθυνση του σοσιαλισμού.

Βρέθηκε στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση των δολοφονικών ενεργειών και προκλήσεων της ολιγαρχίας, των επεμβάσεων της κυβέρνησης των ΗΠΑ και των άλλων εχθρών του αγώνα του λαού της Βενεζουέλας από την Ευρωπαϊκή Ενωση και άλλες δυνάμεις.

Ο σκληρός αυτός αγώνας ανέβασε το κύρος του ΚΚ Βενεζουέλας στους εργαζόμενους της χώρας και διεθνώς, προσφέροντας μια μεγάλη υπηρεσία και στο διεθνές κομμουνιστικό κίνημα.

Πιστεύουμε ότι μετά τις εκλογές, τα μέτρα προς όφελος των εργαζομένων και των δεσμών αλληλεγγύης με τη σοσιαλιστική Κούβα και τους αγωνιζόμενους λαούς θα εδραιωθούν ακόμα περισσότερο.

Με συντροφικούς χαιρετισμούς,

Η ΚΕ του ΚΚΕ

Αθήνα, 1 Δεκέμβρη 2006

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκτίμηση στην προσφορά του (2013-03-10 00:00:00.0)
Κρίσιμη χρονιά ενόψει (2008-12-28 00:00:00.0)
Ανάγκη για βαθύτερη ανάλυση των αποτελεσμάτων (2008-11-26 00:00:00.0)
Προχωράει ο Τσάβες το νέο κόμμα (2007-03-07 00:00:00.0)
Συζητήσεις για το «ενιαίο κόμμα» (2006-12-28 00:00:00.0)
Το χρονικό μιας απαγωγής - προβοκάτσιας (2005-01-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ