Κυριακή 10 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
Εκτίμηση στην προσφορά του

Πολλά ήταν τα συλληπητήρια μηνύματα που έφτασαν από κάθε γωνιά του πλανήτη στη Βενεζουέλα για την απώλεια του προέδρου της χώρας Ούγκο Τσάβες, από κόμματα και φορείς του λαϊκού κινήματος.

Στο μήνυμά της εκ μέρους του ΚΚΕ, η ΓΓ της ΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σημειώνει για τον Ούγκο Τσάβες ανάμεσα σε άλλα: «Πρωταγωνίστησε στην προώθηση πολιτικού σχεδίου για την αντιμετώπιση της φτώχειας, την επίλυση σοβαρών κοινωνικών προβλημάτων, την αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών ενάντια στην επιθετικότητα του αμερικανικού ιμπεριαλισμού και την ντόπια αντίδραση. Στάθηκε στο πλευρό της Κούβας και των λαών της Λατινικής Αμερικής». Και καταλήγει: «Το ΚΚΕ εξέφρασε την αλληλεγγύη του και τη στήριξή του σε κάθε δύσκολη στιγμή του λαού της Βενεζουέλας και στην ίδια κατεύθυνση κινείται και σήμερα, ενάντια σε κάθε προσπάθεια καταπάτησης της λαϊκής θέλησης».

Η ΚΕ του ΚΚ Βενεζουέλας, που πάντα στήριζε κριτικά τον πρόεδρο Τσάβες, σε μήνυμά της σημειώνει τη μεγάλη συμβολή του ηγέτη της Βενεζουέλας «στην ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας, καθώς και τα επιτεύγματα της κυβέρνησης όπως και όλες τις πολύχρονες προσπάθειες για την οργάνωση, την κινητοποίηση και τη συμμετοχή του λαϊκού κινήματος και την ανάδειξη του λαού σε πρωταγωνιστή των εξελίξεων». «Θα δώσουμε όλες μας δυνάμεις για την εμβάθυνση της επαναστατικής διαδικασίας στη Βενεζουέλα, καθώς και τη δημιουργία των υλικών προϋποθέσεων για την οικοδόμηση της νέας σοσιαλιστικής κοινωνίας» καταλήγει.

Η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (ΠΣΟ) αναφέρει: «Ο θάνατός του είναι ένα χτύπημα για το λαό της (Βενεζουέλας) και τους λαούς της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής. Η ΠΣΟ από την πρώτη στιγμή της εκλογής του ως προέδρου είναι στο πλευρό του ενάντια στην αντίδραση και τα ιμπεριαλιστικά σχέδια. Εκτιμά θετικά την αδελφική σχέση του Τσάβες με την Κούβα, την πάλη του ενάντια στον αναλφαβητισμό, ενάντια στη φτώχεια και την εκμετάλλευση».

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης στο δικό του μήνυμα τονίζει μεταξύ άλλων: «Ο Ούγκο Τσάβες και η Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας στάθηκαν στο πλευρό του φιλειρηνικού αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, φιλοξενώντας δεκάδες εκδηλώσεις, με αποκορύφωμα το Συνέδριο του ΠΣΕ, το 2008, όπου το Καράκας ανακηρύχθηκε ως "πρωτεύουσα του φιλειρηνικού - αντιιμπεριαλιστικού αγώνα". Θα μείνει στη μνήμη των λαών του κόσμου ως ένας ξεχωριστός και δυναμικός ηγέτης για τις μελλοντικές γενιές».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αλληλεγγύη στο λαό της Βενεζουέλας (2013-03-09 00:00:00.0)
Συλλυπητήριο μήνυμα στο λαό της Βενεζουέλας (2013-03-08 00:00:00.0)
Επιτυχημένη η προσυνεδριακή συζήτηση στη Λατινική Αμερική (2010-08-01 00:00:00.0)
Να επιβραβευτεί η Μπολιβαριανή Διαδικασία (2006-12-02 00:00:00.0)
Παλλαϊκή κινητοποίηση ενάντια σε ενδεχόμενο πραξικόπημα (2006-10-13 00:00:00.0)
Προχωράει η διαδικασία ολοκλήρωσης (2005-07-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ