Τρίτη 1 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ
Αγωνιστικός «αναβρασμός» σε όλη τη χώρα

Συνεχίζονται οι αγωνιστικές εκδηλώσεις εργαζομένων σε όλη τη χώρα, ενάντια στις αντεργατικές κυβερνητικές κατευθύνσεις, πληθαίνουν οι συσκέψεις προγραμματισμού της δράσης

Από την τελευταία κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας
Από την τελευταία κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας
Πλήθος αγωνιστικών εκδηλώσεων και αντιδράσεων σε όλη την Ελλάδα πυροδοτούν, για τρίτη συνεχόμενη βδομάδα, οι αποφάσεις της κυβέρνησης για την κατεδάφιση του οικοδομήματος των εργασιακών σχέσεων. Σωματεία, Εργατικά Κέντρα και Συντονιστικές Επιτροπές διοργανώνουν καθημερινά κατά τόπους αγωνιστικές εκδηλώσεις, ενώ συνεχίζονται και οι γραπτές διαμαρτυρίες. Το αγωνιστικό προσκλητήριο μεταφέρει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα με επικεφαλής τις δυνάμεις του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ).

Επιπλέον, οι συνδικαλιστικές δυνάμεις, που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, εντείνουν τις προετοιμασίες τους για τη μαζική αντίδραση των εργαζομένων πανελλαδικά, με κατεύθυνση την κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων. Το αγωνιστικό πρόγραμμα του επόμενου διαστήματος, όπως αποφάσισε η Γραμματεία του ΠΑΜΕ την περασμένη βδομάδα περιλαμβάνει συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις, συλλαλητήριο στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, καθώς και πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα.

Σύσκεψη για τη διοργάνωση κινητοποιήσεων και για τη διαμόρφωση προγράμματος δράσης με βάση και τις αποφάσεις του ΠΑΜΕ διοργανώνει σήμερα, στις 7 το απόγευμα, η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών Πάτρας, στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

Οπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, η Συντονιστική προσανατολίζεται για την πραγματοποίηση νέου συλλαλητηρίου για τις 24 Αυγούστου, την ημέρα που αρχίζει ο ψευτοδιάλογος των κοινωνικών εταίρων, ενώ μέσα στο Σεπτέμβρη θα συμμετέχει στην πανελλαδική σύσκεψη συνδικάτων και συνδικαλιστών, που οργανώνει το ΠΑΜΕ και στις 21 Οκτώβρη θα συμμετέχει στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που θα γίνει στην Αθήνα.

«Τα νέα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης χτυπούν την καρδιά των κατακτήσεων της εργατικής τάξης στον 20ό αιώνα. Χτυπούν την πλήρη απασχόληση, το πλήρες 7ωρο ή 8ωρο, τη σύνταξη, τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, την πλήρη απασχόληση, τη μονιμότητα στο Δημόσιο και τις εργασιακές σχέσεις στις ΔΕΚΟ. Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής θα είναι η αύξηση της ανεργίας και το μοίρασμα της φτώχειας», υπογραμμίζει η Συντονιστική Επιτροπή και καλεί τους εργατοϋπαλλήλους της πόλης να στηρίξουν παντού τις αγωνιστικές και ενωτικές πρωτοβουλίες του ΠΑΜΕ, ώστε να υπάρξει πανελλαδικός, πανεργατικός συντονισμένος αγώνας. «Μπορούμε να βάλουμε εμπόδια σ' αυτήν την πολιτική, κόντρα στην ταξική υποταγή ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ - Εργατικού Κέντρου Πάτρας, στους ψευδεπίγραφους κοινωνικούς διαλόγους και να ανοίξει ο δρόμος της συσπείρωσης και ενότητας, κόντρα σε όλα τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση», καταλήγει η ανακοίνωση.

Την Τετάρτη, 2 Αυγούστου, το Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο διοργανώνει σύσκεψη - συγκέντρωση στις 7 το απόγευμα, για να καθορίσει το πρόγραμμα δράσης του επόμενου διαστήματος.

Την Πέμπτη, 3 Αυγούστου, θα ακολουθήσουν οι εργαζόμενοι του Ηρακλείου. Η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ διοργανώνουν συγκέντρωση στις 7.30 στο Εργατικό Κέντρο του Νομού.

Τα εργοστάσια της Καβάλας «οργώνουν» από την περασμένη βδομάδα οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ για την αγωνιστική προετοιμασία των εργαζομένων. Συγκεκριμένα, την Πέμπτη, 3 Αυγούστου, το απόγευμα, οκτώ σωματεία της Κομοτηνής διοργανώνουν σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο του νομού για να καθορίσουν το αγωνιστικό τους πρόγραμμα.

Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου

Με ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου καταγγέλλει τα κυβερνητικά μέτρα, γιατί κινούνται καθαρά σε κατεύθυνση αντιλαϊκή.

«Τα μέτρα αυτά στοχεύουν: Στην κατάργηση του σταθερού χρόνου εργασίας, μιας από τις σοβαρότερες κατακτήσεις των εργαζομένων, ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησης. Στην κατάργηση του ορίου των ομαδικών απολύσεων, από 2% σε ποσοστό 10%, στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των εργοδοτών σε ποσοστό 25%, στην επέκταση της μερικής απασχόλησης στο Δημόσιο, που σε πρώτη φάση θα εφαρμοστεί στις ΔΕΚΟ, στον περιορισμό της υπερεργασίας και υπερωριών», υπογραμμίζει η Ομοσπονδία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ