Τρίτη 1 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
«Να βγούμε στην αντεπίθεση»

Η παράταξη ασκεί έντονη κριτική στη συμβιβαστική και υποκριτική στάση της πλειοψηφίας της διοίκησης, σε σχέση με τις αντεργατικές κατευθύνσεις της κυβέρνησης

Αγωνιστικό κάλεσμα στους ιδιωτικούς υπαλλήλους, «να βγουν στην αντεπίθεση» για να υπερασπίσουν και να διευρύνουν τις κατακτήσεις τους, αποκρούοντας την ολομέτωπη επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση στα εργασιακά δικαιώματα, απευθύνει με ανακοίνωσή της η «Δημοκρατική Αγωνιστική Ενότητα», αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα τη συμβιβαστική-υποκριτική τακτική της πλειοψηφίας της διοίκησης της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ).

Η ΔΑΣ, «καυτηριάζοντας» το δελτίο Τύπου που εξέδωσε η ΟΙΥΕ, μετά τη δημοσιοποίηση των κυβερνητικών αποφάσεων για την κατάργηση των ιστορικών κατακτήσεων της εργατικής τάξης, επισημαίνει: «Με έκπληξη διαβάσαμε το δελτίο Τύπου της πλειοψηφίας της ΟΙΥΕ, που για άλλη μια φορά επιχειρεί να βγάλει μια αγωνιστική εικόνα προς τα έξω και ανάμεσα στα άλλα εκφράζει την αγανάκτησή της για τις επικείμενες αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις. Επιχειρεί για άλλη μια φορά να ρίξει στάχτη στα μάτια των εργαζομένων ότι δήθεν διαφωνεί. Στην ουσία εγκρίνει και επαυξάνει, κινούμενη για άλλη μια φορά στο ίδιο μήκος κύματος με τις πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ, του ΕΚ Αθήνας και της υπεράσπισης της κυβερνητικής πολιτικής».

Η υποκρισία της πλειοψηφίας της ΟΙΥΕ, όπως επισημαίνει η ΔΑΣ, αποδεικνύεται από την ίδια την τακτική της: «Τολμούν να μιλούν για χαμηλές αμοιβές εκείνοι που μέχρι σήμερα έχουν σαν μπούσουλα δράσης τον ΟΜΕΔ, γράφοντας στα παλαιά των υποδημάτων τους τις προτάσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων για 250.000 δρχ . μισθό, θεωρώντας το ως μη ρεαλιστικό, ενώ ρεαλιστικό θεωρείται να πηγαίνει η ΟΙΥΕ χωρίς ουσιαστική πρόταση διεκδίκησης». «Τολμούν - συνεχίζει - να καλούν τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση όταν μέχρι σήμερα η πλειοψηφία της ΟΙΥΕ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΝ) χαρακτηρίζει τις πρωτοβουλίες των σωματείων διασπαστικές κινήσεις ή κινούνται εκτός θεσμών».

Οι προτάσεις και η δράση της ΔΑΣ-ΟΙΥΕ, όπως υπογραμμίζεται, έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την απραξία και το ...«αγωνιστικό δελτίο Τύπου» της συμβιβασμένης πλειοψηφίας. «Εμείς - σημειώνει - μαζί με τα πρωτοβάθμια σωματεία οργανώσαμε και οργανώνουμε κινητοποιήσεις σε χώρους δουλιάς, ενημερώνουμε τους εργαζόμενους και τους προετοιμάζουμε για τον αγώνα εναντίον των αντεργατικών μέτρων. Το ίδιο θα συνεχίσουμε». Τέλος, καλεί τους ιδιωτικούς υπαλλήλους να μην κάνουν ούτε γραμμή πίσω από τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις τους, δίνοντας τον αγώνα για την κατάργηση των νόμων που επιτρέπουν τη μερική απασχόληση και ωρομίσθιο, απαιτώντας, κόντρα στις εντολές της ολιγαρχίας και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, την εφαρμογή 35ωρου- 5ήμερου-7ωρου με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζεται ο αγώνας ενάντια στη συνδικαλιστική μαφία (2019-06-15 00:00:00.0)
Ζέχνει όλο και περισσότερο το όργιο της εργοδοσίας (2017-09-30 00:00:00.0)
Απάντηση στο παραλήρημα της «Αυτόνομης Παρέμβασης» (2013-04-09 00:00:00.0)
Διαπιστευτήρια (2007-05-15 00:00:00.0)
Ενισχυμένες οι ταξικές δυνάμεις παρά το όργιο νοθείας (2007-05-08 00:00:00.0)
Ετοιμη για το ξεπούλημα σύμβασης (1996-06-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ