Παρασκευή 14 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Ετοιμη για το ξεπούλημα σύμβασης

Διετή συλλογική σύμβαση λιτότητας, εν αγνοία των πρωτοβάθμιων σωματείων, αλλά και των υπόλοιπων μελών της διοίκησης της ομοσπονδίας, είναι έτοιμη να υπογράψει η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΠΑΣΚΕ - "ΣΥΝ") για τον κλάδο των ιδιωτικών υπαλλήλων.

Οι διαδικασίες για το "κλείσιμο" της σύμβασης, που έχει παραπεμφθεί αυθαίρετα από την πλειοψηφία της ομοσπονδίας στον Οργανισμό Μεσολάβησης - Διαιτησίας (ΟΜΕΔ), υποτίθεται ότι είχαν παγώσει μετά από τις αντιδράσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων. Ομως, η πλειοψηφία της ΟΙΥΕ που γνώριζε την πρόταση του μεσολαβητή από τις 30 του Μάη, στις 7 Ιούνη,με επιστολή της, του γνωστοποίησε ότι αποδέχεται τις προτάσεις του. Ωστόσο, ακόμα και η ενημέρωση των σωματείων έγινε δυο μέρες μετά, στις 9 Ιούνη,με την ευκαιρία πανελλαδικής σύσκεψης!

Η πρόταση του μεσολαβητή αφορά διετή σύμβαση εργασίας, με αυξήσεις 3,5% από 1/1/1996 και 4,5% από 1/7/1996 συν τη ρήτρα πληθωρισμού το δεύτερο χρόνο, επίδομα κομπιούτερ 5% από 1/7/1996 και 5% από 1/7/1997.

Ο Π. Βαμβακάς,επικεφαλής του συνδυασμού της ΔΑΣ στην Ομοσπονδία, σχολιάζοντας αυτή την ενέργεια της πλειοψηφίας, τόνισε: "Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση δείχνει το αντιλαϊκό και αυταρχικό της προσωπείο, με φόντο τις αντιδραστικές επιλογές της ΕΕ και της "Λευκής Βίβλου", τη στιγμή που η εργοδοσία με διάφορους ελιγμούς δείχνει την αδιαλλαξία της, η πλειοψηφία της διοίκησης της ΟΙΥΕ εμπαίζει ολόκληρο τον κλάδο των ιδιωτικών υπαλλήλων και των εμποροϋπαλλήλων. Δείχνει ακόμα ως πού φτάνει η διγλωσσία και η αναξιοπιστία των ηγεσιών των συγκεκριμένων παρατάξεων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ