Παρασκευή 14 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Τρομοκρατικές απολύσεις

Την τρομοκρατική απόλυση δυο εργαζομένων και μάλιστα χωρίς αποζημίωση από τη βιομηχανία επίπλων κουζίνας "ΣΥΜΜΕΤΡΟΝ ΑΕΒΕ",στα Ανω Λιόσια, γιατί διεκδίκησαν τα δεδουλευμένα τους, καταγγέλλει - με ανακοίνωσή του - το Συνδικάτο Κατεργασίας Ξύλου Αττικής.

Οπως σημειώνει το Συνδικάτο, από τον Οκτώβρη του '95, οι εργαζόμενοι της επιχείρησης αντιμετωπίζουν έντονο πρόβλημα με τις συνεχείς καθυστερήσεις στην καταβολή των δεδουλευμένων τους. Στις 3 Ιούνη '96 οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας τους μισθούς Μάη, καθώς και υπερωρίες του '95 που τους όφειλε ο εργοδότης. Στις 6 Μάη - επισημαίνει το Συνδικάτο - οι εργαζόμενοι διέκοψαν την επίσχεση εργασίας, μετά από συμφωνία που έγινε με τον εργοδότη και αφού τους καταβλήθηκε μέρος των οφειλών του.

Ωστόσο - τονίζει - λίγες μέρες μετά ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της "ΣΥΜΜΕΤΡΟΝ ΑΕΒΕ", Γ. Καμιλιέρης,αποφάσισε (!) ότι η επίσχεση ήταν "παράνομη" και απόλυσε χωρίς αποζημίωση τους εργαζόμενους, Π. Γρηγοριάδη και Θ. Χασιώτη και αυτό γιατί πρωτοστάτησαν στη διεκδίκηση των δεδουλευμένων τους.

Το Συνδικάτο καλεί "τον υπουργό Εργασίας να παρέμβει άμεσα, ώστε οι δυο απολυθέντες να επιστρέψουν στη δουλιά τους και να μην αλωνίζουν ασύδοτοι οι εργοδότες".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ