Παρασκευή 14 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ... ΑΝΕΡΓΙΑ
ΕΚΑ, όπως ΓΣΕΕ...

Την απόσυρση του νομοσχεδίου ζητά η ΔΑΣ και καταγγέλλει τη συμβιβαστική στάση της πλειοψηφίας

Η αποδοχή συνολικά των διατάξεων και του πνεύματος του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας για την αντιμετώπιση δήθεν της ανεργίας, με μόνη εξαίρεση τη φραστική καταδίκη του άρθρου 11 που θεσμοθετεί την κατάργηση ουσιαστικά των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών για τους νεοπροσλαμβανόμενους μέχρι 30 ετών, αποφασίστηκε από την πλειοψηφία (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - "ΣΥΝ") της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΚΑ,στην προχτεσινή της συνεδρίαση. Η ίδια πλειοψηφία απέρριψε κάθε σκέψη για την αγωνιστική αντιμετώπιση ακόμα και αυτών των σημείων που διαφωνούν.

Τη συνολική απόσυρση του νομοσχεδίου ζήτησαν οι σύμβουλοι της "Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας".Οπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, το νομοσχέδιο είναι απαράδεκτο:

- Γιατί, με πρόσχημα το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας, η κυβέρνηση βρήκε την ευκαιρία να χαρίσει δισεκατομμύρια στους εργοδότες και να σπρώξει τους ανέργους να υποταχτούν στους εκάστοτε τυχοδιώκτες και να γίνουν συνένοχοί τους στις διάφορες κομπίνες, προκειμένου να εισπράξουν τα κονδύλια των διαφόρων προγραμμάτων.

- Γιατί με πρόσχημα την ειδίκευση και επανειδίκευση των εργαζομένων, μεταθέτει τις ευθύνες της τεχνικής εκπαίδευσης από το υπουργείο Παιδείας και τον ΟΑΕΔ στα κερδοσκοπικά κυκλώματα των βιομηχάνων και της παραπαιδείας.

- Γιατί τινάζει στον "αέρα" το ΙΚΑ και τα άλλα ασφαλιστικά Ταμεία, θεσμοθετώντας επιδότηση της ασφάλισης για νέες προσλήψεις.

Η κυβέρνηση - επισημαίνεται - αντί να ανταποκριθεί στο αίτημα των συνδικάτων για αύξηση των επιδομάτων ανεργίας και ουσιαστικά μέτρα επιβίωσης των ανέργων, καθιερώνει το απαράδεκτο μέτρο της επιδότησης των εργοδοτών και αποδείχνει για μια ακόμα φορά τον αντεργατικό χαρακτήρα της πολιτικής της, αποδείχνει ότι είναι φερέφωνο των εργοδοτικών συμφερόντων.

Η ΔΑΣ καταγγέλλει τη στάση των άλλων παρατάξεων "που λειτουργούν ως μοχλός περάσματος των αντιλαϊκών πολιτικών της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης" και καλεί τα πρωτοβάθμια σωματεία να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ