Παρασκευή 14 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ζητούνται μέτρα για την "ΕΚΟΝ Βιομηχανίες"

Οχι μόνο παρεμποδίζει τη συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων η επιχείρηση "ΕΚΟΝ Βιομηχανίες,αλλά καθυστερεί τις πληρωμές και αυθαιρετεί κατά την ασφάλιση των εργαζομένων. Το θέμα αυτό έφερε χτες με ερώτησή του στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Δ. Κουμπούρης.

Στην ερώτησή του ο βουλευτής αναφέρει ότι, σύμφωνα με καταγγελίες του Συνδικάτου Μετάλλου Αθήνας,οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της επιχείρησης στο Μαρκόπουλο πληρώνονται με καθυστέρηση μέχρι και δέκα ημερών. Επιπλέον, σε ορισμένους εργαζόμενους στο τμήμα συγκόλλησης και θερμικών κατεργασιών η επιχείρηση δεν τους επικολλάει βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα, παρουσιάζοντάς τους ως μηχανοτεχνίτες. Από την άλλη, όπως επισημαίνεται, ο εργοδότης με διάφορες προφάσεις, συχνά παρεμποδίζει την πρόσβαση στο εργοστάσιο εκπροσώπων του Συνδικάτου, συνδικαλιστές απειλούνται με απόλυση, ενώ άλλοι συνδικαλιστές που απολύθηκαν για συνδικαλιστικούς λόγους, επαναπροσλήφθηκαν μετά από δικαστικές αποφάσεις.

Απευθυνόμενος στον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ο βουλευτής του ΚΚΕ ρωτάει: Ποια είναι τα μέτρα που πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε να καταβάλλονται έγκαιρα οι αποδοχές, να ασφαλίζονται κανονικά οι εργαζόμενοι και να μην παρεμποδίζεται η συνδικαλιστική τους δραστηριότητα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ