Πέμπτη 7 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ - ΕΠΙΠΛΩΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ
Ζητούν να δοθεί παράταση στο ειδικό σήμα

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων δωματίων και ενοικιαζομένων επιπλωμένων διαμερισμάτων Θεσσαλίας - Βορείων Σποράδων και Πηλίου προκειμένου να συγκεντρώσουν τα δικαιολογητικά για την ανανέωση του ειδικού σήματος λειτουργίας, που προβλέπεται από το σχετικό νόμο και το οποίο λήγει στο τέλος του χρόνου, φέρνουν στη Βουλή με Ερώτησή τους προς την υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης οι βουλευτές του ΚΚΕ Ν. Γκατζής και Τ. Τσιόγκας. Οι βουλευτές του Κόμματος ρωτούν την αρμόδια υπουργό εάν η κυβέρνηση προτίθεται να ικανοποιήσει αίτημα της αντίστοιχης Ομοσπονδίας για παράταση της ισχύος του ειδικού σήματος.

Στην Ερώτηση επισημαίνεται ότι ο νόμος 3498/2006 για την «Ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού» προβλέπει το ειδικό σήμα λειτουργίας για τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, σήμα που για μεγάλο αριθμό μη κύριων καταλυμάτων στη Θεσσαλία λήγει στις 31/12/2006.

Το αίτημα της Ομοσπονδίας των Ενοικιαζομένων Δωματίων και Επιπλωμένων Διαμερισμάτων - Βορείων Σποράδων και Πηλίου είναι να παραταθεί η ισχύς του ειδικού σήματος λειτουργίας των καταλυμάτων, ώστε να έχουν το χρόνο οι ενδιαφερόμενοι να συγκεντρώσουν και υποβάλουν τα προβλεπόμενα από το νέο νόμο δικαιολογητικά έχοντας ανοιχτές τις επιχειρήσεις τους, προκειμένου και οι επισκέπτες την περίοδο αυτή να βρίσκουν καταλύματα και να αναζωογονηθεί η οικονομία της περιοχής, που έχει πληγεί ιδιαίτερα μετά τις τελευταίες πλημμύρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ