Πέμπτη 7 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΘΗΝΑΣ
Ηχηρό χαστούκι στις δυνάμεις της συναίνεσης

Πρωτιά και άνοδος για τις ταξικές δυνάμεις στις εκλογές

Ηχηρό χαστούκι στην εργοδοσία και τις δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού έδωσαν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Αθήνας, οι οποίοι εμπιστεύτηκαν για ακόμα μια φορά τη διοίκηση του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας στις ταξικές δυνάμεις, δίνοντας την αυτοδυναμία στη «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία». Η επιτυχία ήταν διπλή καθώς ο αγώνας που έδωσαν οι ταξικές δυνάμεις του κλάδου για τη συσπείρωση των εργαζομένων είχε ως αποτέλεσμα και την αύξηση των ψηφισάντων.

Στις αρχαιρεσίες ψήφισαν 1.368 (από 1.280) ξενοδοχοϋπάλληλοι. Βρέθηκαν 1.355 έγκυρα και 33 λευκά - άκυρα. Η ΔΑΣ έλαβε 837 (από 652) ψήφους και κατέλαβε τις 10 (είχε 8) από τις 15 έδρες του Διοικητικού Συμβουλίου. Η ΠΑΣΚΕ έλαβε 402 ψήφους και 5 έδρες. Η ΔΑΚΕ έλαβε 63 ψήφους και καμία έδρα. Η «Ενότητα» (ΣΥΝ) έλαβε 33 ψήφους και καμία έδρα. Μέχρι αργά χτες το βράδυ συνεχιζόταν η καταμέτρηση για τους εκπροσώπους στην Ομοσπονδία του κλάδου και το ΕΚΑ.

Η επιτυχία σημειώθηκε παρά τις προσπάθειες του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού να διασπάσουν τον κλάδο, να αποδυναμώσουν το σωματείο, ακόμα και να αφαιρέσουν το δικαίωμα από τους ξενοδοχοϋπαλλήλους να ψηφίσουν στις αρχαιρεσίες του σωματείου τους, εκτελώντας εντολές των αφεντικών τους, αφού με ένσταση, που κατέθεσαν οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και «Αυτόνομη Παρέμβαση» και σε συνεργασία με τον δικαστικό αντιπρόσωπο κ. Κοκκινογένη, σταμάτησαν τις αρχαιρεσίες παρά την απόφαση της εφορευτικής επιτροπής για τριήμερη παράταση (4, 5 και 6 Δεκέμβρη). Η απόφαση αυτή λήφθηκε τη στιγμή που δεκάδες ξενοδοχοϋπάλληλοι περίμεναν έξω από τα γραφεία για να ψηφίσουν.

Σε ανακοίνωσή της η ΔΑΣ καταγγέλλει ότι αυτές οι παρατάξεις «είναι που χρόνια τώρα αλλοιώνουν το χαρακτήρα και το ρόλο των συνδικάτων» και σημειώνει ότι θα συνεχίσει την προσπάθεια παραπέρα μαζικοποίησης του σωματείου, ενίσχυσης των ταξικών του χαρακτηριστικών. Θα συνεχίσει μαζί με το ΠΑΜΕ να συγκρούεται με το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ