Κυριακή 17 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Συνεπής ζωγραφική κατάθεση

Λιγοστά οικεία, αγαπημένα πρόσωπα αποτελούν τη θεματική βάση της τελευταίας ζωγραφικής ενότητας του Μίλτου Κοτσώνη, που φιλοξενείται στην γκαλερί «Χρυσόθεμις» (25ης Μαρτίου 20, Χαλάνδρι). Πρόκειται για 25 συνολικά έργα σε λάδι και εγκαυστική, στα οποία ο ζωγράφος παρακολουθεί τα πρόσωπα που πρωταγωνιστούν (η αδελφή του, οι μικρές ανιψιές και η αγαπημένη) με δύο τρόπους: είτε με το παραδοσιακό στήσιμο του εικονιζόμενου προσώπου εμβαθύνοντας στη σχέση ζωγράφου - μοντέλου, είτε τα αποτυπώνει ως άλλος ερασιτέχνης φωτογράφος σε ασυνήθιστες στάσεις και απρόσμενες στιγμές.

Οπως σημειώνει η Ιωάννα Αλεξανδρή, στον κατάλογο που συνοδεύει την έκθεση, «στο ζωγραφικό του αποτέλεσμα δεν αποτυπώνεται μόνον η βιωμένη εμπειρία, αλλά και τα συναισθήματα που απορρέουν από αυτήν. Στην καλλιτεχνική του δημιουργία, ο Μ. Κοτσώνης κάνει ένα διάλογο, εν πολλοίς ξεχασμένο σήμερα στη ζωγραφική πρακτική, με την ιστορία της ζωγραφικής, παίζοντας με τα εικονογραφικά σύμβολα... μεταμορφώνοντάς τα σε σύγχρονες ιστορίες, άμεσα απτές, κλείνοντας το μάτι στο θεατή, στο παιχνίδι αυτό του παρελθόντος με το παρόν».

Η ζωγραφική του Μ. Κοτσώνη «βουτά στην παράδοση της ισπανικής ζωγραφικής με τα "βρώμικα" γαιώδη, γκρίζα φόντα και τόνους» και αναδύεται φρέσκια και φωτεινή με τη δημιουργία νέων προσωπικών χρωματικών τόνων. «Η ζωγραφική του», καταλήγει η Ι. Αλεξανδρή, «παραμένει γήινη, προσγειωμένη, αφοσιωμένη στην αποτύπωση της τόσο σημαντικά "ασήμαντης" στιγμής, την οποία αναδεικνύει με τόση αγάπη και ζωγραφική φροντίδα». Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 5/1.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ