Πέμπτη 14 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΓΟΡΑ - ΕΛΕΓΧΟΙ
Κατασχέθηκαν ακατάλληλα φιλέτα τσιπούρας

Αλλοιωμένες τσιπούρες αλλά και ανασφάλιστους αλλοδαπούς εργαζόμενους εντόπισε κλιμάκιο ελέγχου του ΕΦΕΤ στο συσκευαστήριο αλιευμάτων της επιχείρησης «MARE NOSTRUM SA» στον Ασπρόπυργο Αττικής. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του ΕΦΕΤ, το κλιμάκιο προχώρησε στην κατάσχεση 144 κιλών νωπών φιλέτων τσιπούρας τα οποία κρίθηκαν «μη ασφαλή - ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση», επειδή είχαν ήδη παραχθεί και συσκευαστεί σε κιβώτια από φελιζόλ των 6 κιλών, χωρίς να φέρουν καμία επισήμανση καταλληλότητας.

Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκαν και υγειονομικές παραβάσεις για τις οποίες θα επιβληθούν διοικητικές κυρώσεις και τα στοιχεία θα αποσταλούν στον αρμόδιο εισαγγελέα. Η εγκατάσταση δεν κατείχε άδεια λειτουργίας, ενώ τα φιλέτα εμφανίζονταν σε παραστατικά να έχουν παραληφθεί έτοιμα από άλλη μονάδα. Στη διαδικασία παραγωγής απασχολούνταν κυρίως αλλοδαποί, οι περισσότεροι από τους οποίους τράπηκαν σε φυγή όταν εμφανίστηκε το κλιμάκιο ελέγχου. Σε σύνολο 15 εργαζομένων επιδείχτηκαν μόνο 4 βιβλιάρια υγείας!

Την ίδια ώρα, κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου διαπίστωσαν 116 παραβάσεις σε 58 από τους 62 επαγγελματίες πωλητές πατατών που έλεγξαν σε λαϊκές αγορές της Αθήνας και του Πειραιά. Επτά από αυτούς παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα, στον Οργανισμό Λαϊκών Αγορών και στις αρμόδιες Εφορίες και θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι. Οι παραβάσεις σχετίζονται με παραποιημένα τιμολόγια και άλλες φορολογικές ατασθαλίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ