Παρασκευή 15 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΓΟΡΑ
Πρόστιμο 200.000 ευρώ στην «Καρφούρ»

Πρόστιμο ύψους 200.000 ευρώ επέβαλε η Νομαρχία Πειραιά στην αλυσίδα «ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.», για σοβαρές αγορανομικές παραβάσεις που διαπιστώθηκαν σε υποκατάστημά της επί της οδού Πέτρου Ράλλη 97 στον Ρέντη, μετά από πρόσφατο έλεγχο. Οι παραβάσεις αφορούσαν διαφορά τιμής προϊόντων από το ράφι στην ταμειακή μηχανή που έφταναν έως και τα 7 ευρώ, έλλειψη πινακίδων τιμών σε διάφορα προϊόντα και παράνομες προσφορές -- χωρίς να έχει προηγουμένως ενημερωθεί η αρμόδια διεύθυνση της Νομαρχίας Πειραιά, όπως ορίζει ο νόμος - οι οποίες μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις ήταν ανακριβείς ή παραπλανητικές και παραβάσεις για την υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων.

Παράλληλα, η Νομαρχία με αναφορά στον εισαγγελέα καταγγέλλει την ενέργεια της επιχείρησης να φωτογραφίσει τους ελεγκτές της Νομαρχίας. Ενέργεια που παραβιάζει κατάφωρα τον νόμο περί προσωπικών δεδομένων και που είχε ως στόχο να εκφοβίσει τα ελεγκτικά όργανα της Νομαρχίας και να υποβαθμίσει το έργο τους.

Επίσης, 224 κιλά φέτα ακατάλληλη για κατανάλωση, 10 αρνιά συνολικού βάρους 140 κιλών που δεν είχαν σήμανση και 30 κιλά κοκόρια Ιταλίας τα οποία δεν έφεραν ενδείξεις, εντοπίστηκαν χτες και κατασχέθηκαν στο «ΜΑΚRΟ Cash & Carry» επί της οδού Κηφισού 98 στον Ρέντη και επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ.

Κατασχέθηκαν επίσης 19 κιλά νωπού κοτόπουλου και 7 κιλά σουβλάκια κοτόπουλου, λόγω έλλειψης ενδείξεων, στο κατάστημα της εταιρείας ΑΤΛΑΝΤΙΣ ΕΠΕ, Μπουμπουλίνας 42, στον Κορυδαλλό, 20 κιλά μοσχαρίσιο κρέας, λόγω αλλοίωσης οργανοληπτικών χαρακτήρων, στο κατάστημα του ΤΟΥΝΤΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ, Αν. Θεοχάρη 14, 87,2 κιλά διάφορα τρόφιμα ζωικής προέλευσης λόγω έλλειψης σημάνσεων και 25 κιλά βακαλάος Νορβηγίας λόγω αλλοίωσης οργανοληπτικών χαρακτήρων, στο κατάστημα του ΤΣΙΤΣΙΓΚΡΩΝΗ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ, Ποταμού και Κρόνου 22 στον Κορυδαλλό και 19 κιλά νωπού κοτόπουλου και 7 κιλά σουβλάκια κοτόπουλου, λόγω έλλειψης ενδείξεων, στο κατάστημα της εταιρείας ΑΤΛΑΝΤΙΣ ΕΠΕ, Μπουμπουλίνας 42 στον Κορυδαλλό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ