Παρασκευή 15 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΟΑΟ
«Να δικαιωθούν τα αιτήματα των αντιστασιακών»

Συγκέντρωση και πορεία στη Βουλή έκαναν χτες το απόγευμα αντιστασιακοί αγωνιστές και φίλοι της Αντίστασης

Συγκέντρωση μπροστά από το άγαλμα του Κολοκοτρώνη και πορεία προς τη Βουλή πραγματοποίησε χτες το απόγευμα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αντιστασιακών Οργανώσεων (ΠΟΑΟ), με τη στήριξη και την ξεχωριστή παρουσία του Συλλόγου Απογόνων και Φίλων της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, διεκδικώντας επίμονα για ακόμα μια φορά τη δικαίωση των αιτημάτων τους.

Με τα αγωνιστικά λάβαρα της Εθνικής Αντίστασης στην κεφαλή της πορείας και στο πανό να καταγγέλλουν την «απάνθρωπη προς τους αγωνιστές συμπεριφορά της πολιτείας» και να απαιτούν «δώστε λύση στα προβλήματά μας - Οχι άλλη αναβολή», οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης πορεύτηκαν προς τη Βουλή. Κυρίαρχα συνθήματα που φώναζαν συνεχώς: «Γράψτε την αλήθεια στα σχολικά βιβλία. ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΕΠΟΝ δόξασαν την πατρίδα» και «Η Αντίσταση πρέπει να τιμηθεί, στο κέντρο της Αθήνας μνημείο να στηθεί».

Φτάνοντας στη Βουλή επιτροπή των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης επέδωσε ψήφισμα στη γραμματεία της προέδρου της Βουλής και στις κοινοβουλευτικές ομάδες των πολιτικών κομμάτων. Στο ψήφισμα τονίζεται ότι οι απαντήσεις των αρμοδίων υπουργείων της κυβέρνησης στα αιτήματα των αντιστασιακών ήταν και είναι απορριπτικές, χαρακτηρίζοντας αυτή τη συμπεριφορά προσβλητική και απάνθρωπη.

«Επρεπε να υπολογίζονται οι αγώνες και οι θυσίες μας. Είναι καθήκον της πολιτείας η πλήρης, ηθική και υλική, αποκατάστασή μας ως αγωνιστών και ως ανθρώπων. Δεν είναι δυνατόν να καλούμαστε επίσημα σε εκδηλώσεις επετειακές, εν ονόματι της "ομοψυχίας", που συχνά επικαλείται ο κύριος Καραμανλής, και συγχρόνως να αντιμετωπιζόμαστε ως πολίτες β' κατηγορίας και να μην εισακούεται η φωνή μας. Επιμένουμε να δεχτεί ο πρωθυπουργός επιτροπή της ΠΟΑΟ, να ακούσει τα αιτήματά μας και να αναλάβει προσωπικά την ευθύνη για τις αρνητικές απαντήσεις των υπουργών του», τονίζεται.

Τα κυριότερα αιτήματα των αντιστασιακών, όπως διατυπώνονται στο ψήφισμά τους είναι:

  • Να αποδοθεί το επίδομα 15% στις συντάξεις τους, που κόπηκε.
  • Να εξισωθούν οι ανάπηροι του ΔΣΕ με τους αναπήρους του Αλβανικού Μετώπου και της Εθνικής Αντίστασης, όπως ψηφίστηκε από τη Βουλή.
  • Να επιτραπεί ο επαναπατρισμός πολιτικών προσφύγων με την κατάργηση του ρατσιστικού αιτιολογικού «Ελληνες το γένος».
  • Να στηθεί μνημείο της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο κέντρο της Αθήνας.
  • Να μπει η ιστορία της Εθνικής Αντίστασης στα σχολεία και στο στρατό κ.ά.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ