Σάββατο 16 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»
Στο χείλος του γκρεμού χιλιάδες εργαζόμενοι

Πανελλαδική συγκέντρωση χτες στην Αθήνα

Μόνιμη και σταθερή δουλιά με ένταξη του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» στον κρατικό προϋπολογισμό και δημιουργία μόνιμων κοινωνικών υπηρεσιών με χρηματοδότηση από τους εθνικούς πόρους διεκδικούν οι 3.500 εργαζόμενοι στα Προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι», που συγκεντρώθηκαν χτες το πρωί από κάθε γωνιά της Ελλάδας έξω από τη Βουλή.

Οι εργαζόμενοι διατράνωσαν την αντίθεσή τους στην ανταποδοτική λειτουργία του προγράμματος, καθώς και στην ανάληψη της Κοινωνικής Πρόνοιας από ιδιώτες, μιας και τον Ιούλη του 2007 σταματάει η χρηματοδότηση του προγράμματος από το Γ' ΚΠΣ. Στο πλευρό τους βρέθηκαν αντιπρόσωποι του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ. Μιλώντας εκ μέρους του ΠΑΜΕ, ο Γιώργος Πέρρος ξεκαθάρισε ότι «πάγιες και διαρκείς είναι οι ανάγκες των εργαζομένων για μόνιμη σταθερή δουλιά με αξιοπρεπείς μισθούς», ενώ ο Παναγιώτης Σοφός, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση του Κόμματος στον αγώνα τους για μονιμοποίηση όλων, για δωρεάν αναβαθμισμένες υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας για όλο το λαό.

Αντιπροσωπεία των εργαζομένων πραγματοποίησε συνάντηση στη Βουλή με μέλη του Τμήματος Υγείας της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Χάρη Χουρδάκη. Οι εργαζόμενοι είπαν ότι πολλοί απ' αυτούς αναγκάζονται να παραιτηθούν, καθώς μένουν μέχρι και 14 μήνες απλήρωτοι και ότι προωθείται η λογική της εθελοντικής εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ