Σάββατο 16 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΟΜΕ ΟΤΕ
Φρένο στις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων

Αναντίστοιχες με τη συμμετοχή στην απεργία και την εξελισσόμενη επίθεση, οι αποφάσεις του χτεσινού ΔΣ

Κλιμάκωση του αγώνα στη βάση των πραγματικών συμφερόντων των εργαζομένων, πρότεινε στο χτεσινό ΔΣ της Ομοσπονδίας η ΕΣΚ ΟΤΕ
Κλιμάκωση του αγώνα στη βάση των πραγματικών συμφερόντων των εργαζομένων, πρότεινε στο χτεσινό ΔΣ της Ομοσπονδίας η ΕΣΚ ΟΤΕ
Φρένο στις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων ενάντια στην πολιτική ιδιωτικοποίησης και ανατροπής των δικαιωμάτων τους, βάζει η χθεσινή απόφαση της πλειοψηφίας της ΟΜΕ ΟΤΕ - ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ - κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας. Η απόφαση προβλέπει τρίωρη στάση εργασίας στις 19 Δεκέμβρη στο Μέγαρο του ΟΤΕ και άλλη μία στις 3 Γενάρη στο ΝΥΜΑ. Ακόμα 24ωρες διαμερισματικές απεργίες από τις 9 Γενάρη. Παράλληλα, τα γενικόλογα αιτήματά τους -όπως νομικές ενέργειες ή «απαίτηση επίλυσης προβλημάτων που εκκρεμούν»(!) - ουσιαστικά στηρίζουν την εφαρμογή της αντεργατικής πολιτικής.

Στον αντίποδα, η ΕΣΚ ΟΤΕ πρότεινε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο πάλης και αιτημάτων στην κατεύθυνση κλιμάκωσης του αγώνα και συντονισμού της δράσης με άλλους κλάδους: 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 21 Γενάρη, συνέχιση μετά τις γιορτές. Καταγγελία της σύμβασης του κανονισμού προσωπικού της «COSMOTE», άμεση αντίδραση σε κάθε προσπάθεια εφαρμογής του με κινητοποιήσεις των εργαζομένων, άμεση μετατροπή των συμβάσεων των εκτάκτων σε αορίστου χωρίς όρους, αποχή από κάθε πρόσθετη εργασία, άμεσες προσλήψεις με πλήρη και σταθερή εργασία.

Ο Ν. Σιτζάνης, μέλος της ΕΣΚ και της διοίκησης της ΟΜΕ, δήλωσε στο «Ρ» για τη στάση της πλειοψηφίας: «Αφού επιτέθηκαν στην ΕΣΚ ΟΤΕ (ενοχλημένοι από την απήχηση της συνεπούς αγωνιστικής δράσης των ταξικών δυνάμεων), δήλωσαν ανέξοδα ότι δεν πρόκειται να περάσει η τροπολογία και αναλώθηκαν σε διαπαραταξιακή κοκορομαχία. Αποφάσισαν, τελικά, να υποβαθμίσουν την απαίτηση των εργαζομένων για κλιμάκωση του αγώνα, όπως εκφράστηκε και με την καθολική συμμετοχή τους στην τελευταία τριήμερη απεργία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ