Σάββατο 16 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΠΑΤΡΑΣ
Στο κενό η προσπάθεια υπονόμευσης της δράσης του

Κάτω από τη γενικευμένη κατακραυγή, οι δυνάμεις της συναίνεσης απέσυραν τα ασφαλιστικά μέτρα και από χτες οι εκλογές συνεχίζονται κανονικά

Η επίθεση στο ταξικό συνδικάτο μπορεί και πρέπει να δώσει ώθηση στις εκλογές για την περιφρούρηση και ενίσχυση των ταξικών του χαρακτηριστικών
Η επίθεση στο ταξικό συνδικάτο μπορεί και πρέπει να δώσει ώθηση στις εκλογές για την περιφρούρηση και ενίσχυση των ταξικών του χαρακτηριστικών
Στο κενό έπεσε η προσπάθεια του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού στην Πάτρα να βάλει εμπόδια στη μαζικοποίηση του Συνδικάτου Οικοδόμων και να φρενάρει τους αγώνες των εργαζομένων, αξιοποιώντας και τους μηχανισμούς της δικαιοσύνης. Το «δικαστικό πραξικόπημα» που επιχείρησαν να στήσουν στις πλάτες των εργαζομένων η πλειοψηφία του ΕΚ Πάτρας και οι παρατάξεις των ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ, έπεσε στο κενό. Χτες, κάτω από τη γενικευμένη κατακραυγή των οικοδόμων για την άθλια μεθόδευση, απέσυραν τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει στις αρχές της βδομάδας, ζητώντας να σταματήσουν οι εκλογές στο συνδικάτο.

Υπενθυμίζουμε, ότι, τη Δευτέρα 11 Δεκέμβρη, με μια πρωτοφανή στα χρονικά απόφαση, η πρόεδρος Πρωτοδικών Πάτρας, Ελένη Κουτσομύτη, έκανε δεκτή σχετική αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, η κατάθεση της οποίας μεθοδεύτηκε από τη συμβιβασμένη πλειοψηφία του ΕΚ Πάτρας. Η επίθεση αυτή εκδηλώθηκε με πρόσχημα την απόφαση να στηθούν κάλπες έξω από τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ, στα οποία οι οικοδόμοι προσέρχονται για να πάρουν το δωρόσημο, προκειμένου να διευκολυνθεί η μαζική συμμετοχή στις αρχαιρεσίες.

Οι εκλογές από χτες ξεκίνησαν κανονικά και θα συνεχιστούν καθημερινά μέχρι και το Σάββατο 23 Δεκέμβρη. Μετά και από αυτήν την εξέλιξη, η συμμετοχή στις εκλογές του ταξικού σωματείου αποτελεί καθήκον για κάθε οικοδόμο της Πάτρας. Για να δυναμώσει το εργαλείο και ο οργανωτής των αγώνων τους, ο υπερασπιστής των πραγματικών τους συμφερόντων. Να μαζικοποιηθεί όσο γίνεται περισσότερο το συνδικάτο, να περιφρουρηθεί ο ταξικός του χαρακτήρας.

«Μετά από αυτή την επίθεση που εξελίχθηκε ενάντια σε όλους τους οικοδόμους και το συνδικάτο μας, μάθαμε όλοι ποιοι είναι μαζί μας και ποιοι μας πολεμάνε» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας και υπογραμμίζει: «Η επίθεση αυτή ξεπερνάει τα όρια της συνδικαλιστικής αντιπαράθεσης που είναι φυσιολογικό να υπάρχει. Γι' αυτό πρέπει να δώσουμε μάθημα σε αυτούς που τόλμησαν να κάνουν ζημιά σε όλο τον κλάδο και να διαλύσουν το συνδικάτο».

«Τώρα, όλοι πρέπει να κάνουμε το καθήκον μας, να αξιοποιήσουμε την ευκαιρία και με την καθολική συμμετοχή στις εκλογές, να κάνουμε ακόμα πιο ισχυρή, πιο μαχητική την αγωνιστική πορεία του κλάδου μας», σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση και καταλήγοντας τονίζεται: «Η συμμετοχή είναι ευθύνη όλων μας. Ο ένας να παρακινεί τον άλλον, στα καφενεία και τα γιαπιά και σύσσωμοι όλοι να στηρίξουμε με την ψήφο μας το δικό μας αποκούμπι, το συνδικάτο μας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νεκρός οικοδόμος στον Βόλο (2019-10-05 00:00:00.0)
Καταγγέλλει παρεμπόδιση των εκλογών (2006-12-10 00:00:00.0)
Μαζική συμμετοχή - απάντηση σ' όσους χτυπούν το Συνδικάτο (2002-11-12 00:00:00.0)
Πιο μαζικά, πιο δυνατά ψηφίζουν και στηρίζουν το Συνδικάτο τους (2002-11-05 00:00:00.0)
Ψηφίζουν οι οικοδόμοι Πάτρας (1998-02-10 00:00:00.0)
Για μαζικό ταξικό συνδικάτο (1996-02-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ