Τρίτη 19 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Φούμαρα» οι προσλήψεις

«Φούμαρα» και «φύκια για μεταξωτές κορδέλες» πούλαγε στους εργαζόμενους στις εργολαβίες η διοίκηση της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, όταν υποσχόταν και ξαναϋποσχόταν ότι μέχρι το τέλος του 2006 θα προσλάμβανε δήθεν 100 από αυτούς ως προσωπικό του εργοστασίου. Αντί για προσλήψεις, η διοίκηση ανακοίνωσε την αλλαγή τριών εργολάβων που απασχολούν περίπου 180 εργαζόμενους (σε σύνολο 350 στις εργολαβίες), προμηνύοντας επί της ουσίας το πέρασμα στην ανεργία πολλών εξ αυτών, καθώς η αλλαγή εργολάβου «παρασέρνει» και τους εργαζόμενους.

Η εξέλιξη επιβεβαιώνει τις προειδοποιήσεις του ταξικού Συνδικάτου Μετάλλου Φθιώτιδας, της παράταξης του ΕΑΜ στο επιχειρησιακό σωματείο και του ΚΚΕ ότι οι υποσχέσεις για προσλήψεις δεν πρέπει να επηρεάσουν τους αγώνες των εργαζομένων και να δράσουν καθησυχαστικά. Αυτός ήταν, άλλωστε, και ο λόγος για τον οποίο ο καλύτερος προπαγανδιστής των δήθεν προσλήψεων ήταν η πλειοψηφία της ΔΑΚΕ στο επιχειρησιακό σωματείο, με στόχο να φρενάρει τους αγώνες και το συντονισμό των εργαζομένων, την ώρα που η ΠΑΣΚΕ, για τον ίδιο λόγο, τηρούσε «σιγήν ιχθύος».

Ενα ακόμα χρήσιμο συμπέρασμα προστίθεται στην πλούσια πείρα που οι εργαζόμενοι στις εργολαβίες έχουν αποκτήσει με τον πολύμηνο αγώνα τους. Στο χέρι τους είναι να κλιμακώσουν την πάλη για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλιά με πλήρη δικαιώματα, με μπροστάρη το ταξικό τους σωματείο και με ξεκάθαρο το μέτωπο απέναντι στην κυβέρνηση, στους εργολάβους, στη διοίκηση της ΛΑΡΚΟ, αλλά και στους καλοθελητές της στο επιχειρησιακό σωματείο. Αλλά να βγάλουν και πολιτικά συμπεράσματα για το ποια πολιτική δύναμη είναι με το δίκιο τους και ποιες ενάντιά τους...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ