Τρίτη 19 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΣΥΓΚΡΟΥΟΝΤΑΙ

ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ»: «Ιστορικά, η συζήτηση του προϋπολογισμού γέννησε την κοινοβουλευτική διαδικασία. Γι' αυτό οι πολίτες θα τιμήσουν την υπεύθυνη στάση, επειδή η διαχείριση των δικών τους χρημάτων κρίνεται. Θα παρακολουθήσουμε ποιοι και πόσο σέβονται το ευρώ του πολίτη» (από το κύριο άρθρο στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

ΤΟ «ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ»: «"Στεκόμαστε απέναντι στην πρόθεση της κυβέρνησης να εκποιήσει εθνικό πλούτο στρατηγικής σημασίας. Η πώληση αυτή δεν πρέπει να γίνει. Πλήττει το δημόσιο συμφέρον", είπε με ξεκάθαρο τρόπο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης» (η δήλωση Γ. Παπανδρέου στη Βουλή / «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»).

Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΠΑΤΕΩΝΑ: «Προκαλεί σοβαρό ρήγμα στην κυβέρνηση η ανοιχτή, δημόσια αντιπαράθεση των υπουργών Οικονομίας Γιώργου Αλογοσκούφη και ΠΕΧΩΔΕ Γιώργου Σουφλιά για το ζήτημα της αποκρατικοποίησης του ΟΤΕ (...) καλείται ο πρωθυπουργός να μας πει ποιος από τους δύο κορυφαίους υπουργούς του είναι ψεύτης» (από το κύριο άρθρο στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

ΟΙ «ΑΞΙΟΛΟΓΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ»: «Η σύγκρουση κορυφής μεταξύ των κ.κ. Γ. Αλογοσκούφη και Γ. Σουφλιά περιπλέκει ακόμη περισσότερο την κατάσταση. Η κυβέρνηση πλέον καλείται να αποφασίσει εάν θα προχωρήσει την αποκρατικοποίηση. Τα περιθώρια είναι στενά, αλλά εάν δεν ξεκαθαρίσει το πολιτικό και οικονομικό τοπίο, δύσκολα θα βρεθούν αξιόλογοι "σύμμαχοι" που θα αναλάβουν να οδηγήσουν τον ΟΤΕ στη νέα εποχή» (ο Π. Αμυράς στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).

ΤΑ ΝΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΠΕΡΝΤΕ: «Βεντέτα έχουν ανοίξει το τελευταίο διάστημα ομάδες νεαρών με την Αστυνομία: σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου, με ομάδες νεαρών αναρχικών και δυνάμεις των ΜΑΤ» (η είδηση στα «ΝΕΑ»).

ΟΛΟΙ «ΕΝΑ ΕΘΝΟΣ» ΕΙΣΑΣΤΕ: «Στη συνέντευξη Τύπου που θα δοθεί αύριο θα παρουσιαστούν το κείμενο και οι δράσεις που έχει προγραμματίσει η Εθνική Επιτροπή κατά της αναθεώρησης του άρθρου 16» (η είδηση στην «ΑΥΓΗ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ