Πέμπτη 21 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

«ΣΥΚΑΡΗΣ»: Αποτέλεσμα υπέρ των εργαζομένων έφερε η παρέμβαση του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας στην επιχείρηση ηλεκτρικών ειδών «ΣΥΚΑΡΗΣ». Μετά και τη χτεσινή εξόρμηση στο κατάστημα της επιχείρησης στο Μενίδι συνδικαλιστών και εργαζομένων, η εργοδοσία αναγκάστηκε να καταβάλει στους εργαζόμενους τα αναδρομικά για το 2006, τα δεδουλευμένα του μήνα Νοέμβρη, το δώρο Χριστουγέννων, ενώ δεσμεύτηκε ότι μέχρι τέλος του μήνα θα καταβάλει και το Δεκέμβρη. Εργαζόμενοι και συνδικαλιστές ξεκαθάρισαν ότι αν η εργοδοσία δεν τηρήσει τη δέσμευσή της, η επόμενη κίνησή τους θα είναι η κινητοποίηση μέσα στο κατάστημα.

«ΒΑΛΚΑΝ»: Τον καθορισμό νέας τριμερούς μετά τις γιορτές, περιμένουν οι εργαζόμενοι της «ΒΑΛΚΑΝ», μετά την άκαρπη χτεσινή συνάντηση που είχαν στο υπουργείο Απασχόλησης, για την ανάκληση των 8 απολύσεων που έγιναν τον τελευταίο μήνα. Η επιχείρηση, συνεχίζοντας την πολιτική παραγωγικής απαξίωσης του εργοστασίου, ξεκίνησε νέο κύκλο απολύσεων, πετώντας στο δρόμο 8 εργαζόμενους. Συνολικά απέμειναν να δουλεύουν στο εργοστάσιο 55 εργαζόμενοι.

ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΛΕΡΟΥ: Την καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων υπερωριών που τους οφείλονται, για τους μήνες Σεπτέμβρη, Οκτώβρη, Νοέμβρη, καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι του Κρατικού Θεραπευτηρίου Λέρου. Απαιτούν την άμεση καταβολή τους, υπογραμμίζοντας ότι υπερβάλλουν εαυτούς, προκειμένου να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες της υπηρεσίας, που δημιουργεί η βιομηχανία δημιουργίας αλλότριων θέσεων.

ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ: Παράσταση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία του ΙΚΑ πραγματοποίησε χτες το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας μαζί με συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, καθώς πολλοί οικοδόμοι κινδυνεύουν να κάνουν Χριστούγεννα χωρίς το Δώρο. Σύμφωνα με εγκύκλιο που εκδόθηκε προχτές, η καταβολή του επιδόματος (την ευθύνη έχει το ΙΚΑ) δε θα γίνει αύριο Παρασκευή, το απόγευμα, όπως είχε προγραμματιστεί αρχικά, αν και είναι μέρα πληρωμής για τον κλάδο, με το πρόσχημα ότι δύο ληστείες που προηγήθηκαν σε καταστήματα του ΙΚΑ έχουν δημιουργήσει ανησυχία.

ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΑΘΗΝΑΣ: Σήμερα Πέμπτη ολοκληρώνονται οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη της νέας διοίκησης στην Ενωση Λογιστών Αθήνας. Οι λογιστές και οι λογίστριες μπορούν να ψηφίζουν από τις 1.30 μ.μ. έως τις 8.30 μ.μ. στα γραφεία της Ενωσης (Κάνιγγος 27, στην Αθήνα) έχοντας μαζί τους το βιβλιάριο ασθενείας και την αστυνομική τους ταυτότητα.

ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ ΠΑΤΡΑΣ: Συνεχίζονται σήμερα και ολοκληρώνονται το Σάββατο 23 Δεκέμβρη οι εκλογές στο Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας. Οι οικοδόμοι ψηφίζουν με το βιβλιάριο ασθενείας. Το πρόγραμμα των αρχαιρεσιών έχει ως εξής: Σήμερα Πέμπτη 21/12, 4 μ.μ.-9 μ.μ., πλατεία Αγ. Αλεξίου απέναντι από το ΙΚΑ. Παρασκευή 22/12, 4 μ.μ.-9 μ.μ., πλατεία Ελευθερίας, Παμμικρασιατικός. Σάββατο 23/12, 4 μ.μ.-8 μ.μ., Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

ΓΙΑΤΡΟΙ ΟΠΑΔ: Τα σοβαρά προβλήματα που προκύπτουν από τη μόνιμη, επί χρόνια, καθυστέρηση από τρεις έως και εφτά μήνες στην πληρωμή των γιατρών από τον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ), έφεραν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Τάκης Τσιόγκας και Παναγιώτης Κοσιώνης με Ερώτησή τους προς τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δημήτρη Αβραμόπουλο. Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τι μέτρα θα πάρει προκειμένου οι γιατροί να πληρώνονται έγκαιρα για να μπορούν να αντεπεξέρχονται στις υποχρεώσεις τους.

ΙΓΜΕ: Στάση εργασίας από τις 11 π.μ. σήμερα Πέμπτη πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι του ΙΓΜΕ, αντιδρώντας στην αμφισβήτηση από την πλευρά της διοίκησης του δικαιώματος του συνδικάτου να υπογράφει Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Στα πλαίσια της στάσης οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στο υπουργείο Ανάπτυξης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ