Σάββατο 6 Γενάρη 2007 - Κυριακή 7 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Στο Αρχιπέλαγος, την Αθήνα και την Ποίηση

Ημερολόγιο. Ενα χρήσιμο «εργαλείο» για την καθημερινότητά μας. Εορτολόγιο, αργίες, σημειώσεις, απαραίτητες υπενθυμίσεις. Οταν, όμως, αποτελεί και πηγή πολύτιμων πληροφοριών, ή «ταξιδιωτικό εισιτήριο», τότε η χρησιμότητά του είναι πολλαπλή. Τρία δοκιμασμένα ημερολόγια προτείνουμε να μας συντροφεύσουν και το νέο χρόνο, που κάνει «πρεμιέρα» αύριο.

Από τις εκδόσεις «ΕΡΙΝΝΗ - ΦΙΛΙΠΠΟΤΗ» κυκλοφορεί για ένατη συνεχή χρονιά το «Ημερολόγιο του Αρχιπελάγους 2007» σε επιλογή - επιμέλεια κειμένων του Στρατή Φιλιππότη. Περιέχει κείμενα λαογραφικά, ιστορικά, οδοιπορικά και λογοτεχνικά, για τα νησιά των Κυκλάδων, του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Κείμενα γραμμένα από αξιόλογους πεζογράφους, λαογράφους, ιστορικούς, εκπαιδευτικούς και ερευνητές. Την έκδοση κοσμούν σπάνιες φωτογραφίες από το αρχείο του εκδότη. Από τον ίδιο εκδοτικό οίκο κυκλοφόρησε και το «Αθηναϊκό Ημερολόγιο 2007» (έτος 18ο!), των Γ. Κ. Καιροφύλα και Σ. Γ. Φιλιππότη. Στις 256 εικονογραφημένες σελίδες του δημοσιεύονται κείμενα παλαιών και σύγχρονων δόκιμων συγγραφέων, γνωστών πνευματικών ανθρώπων και Αθηναιογράφων, αλλά και μαρτυρίες απλών ανθρώπων, που μιλάνε για τη ζωή στην Αθήνα, για τα ήθη και τα έθιμα, τις συνήθειες των παλαιών, αλλά και τη σημερινή πραγματικότητα, που όλοι καθημερινά ζούμε σ' αυτήν την πόλη. Δημοσιεύονται εικόνες από το λησμονημένο Χτες της Αθήνας, αλλά και το Σήμερα, που προκαλεί στην εποχή μας πολλές και διάφορες συζητήσεις κυρίως μεταξύ εκείνων που έζησαν το παρελθόν και τώρα ζουν το παρόν με τις πολλές αλλαγές και τις όχι λίγες ανατροπές στη ζωή των κατοίκων αυτής της πόλης.

Τέλος, τηρώντας τις αρχές της παράδοσης και σεβόμενο τις απαιτήσεις του σύγχρονου αναγνωστικού κοινού που αγαπά τη λογοτεχνία και την ποίηση, κυκλοφόρησε για δωδέκατη συνεχή χρονιά, το «Ποιητικό Ημερολόγιο» σε επιμέλεια - ανθολόγηση του Γιάννη Κορίδη. Κάθε μέρα περιέχει τις απαραίτητες ημερολογιακές πληροφορίες και ένα αντιπροσωπευτικό ποίημα Ελληνα δημιουργού από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Περιέχει ποιήματα επετειακά, ποιήματα για καθημερινή ανάγνωση, ποιήματα που έγιναν τραγούδια και έμειναν στα χείλη και την καρδιά των Ελλήνων. Στην έκδοση δεν προβάλλονται μόνο κλασικοί δημιουργοί αλλά και σύγχρονα ονόματα που επιβεβαιώνουν την εξελικτική πορεία της ελληνικής Ποίησης. Μια ακόμη ποιοτική έκδοση από τον «ΙΩΛΚΟ».




Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ