Τετάρτη 3 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Γιορτή για τα παιδιά των εργατών όλου του κόσμου

Γιορτή για τα παιδιά των εργατών όλου του κόσμου, που γνώρισαν από «την κούνια τους» τι θα πει φτώχεια, εξαθλίωση, εκμετάλλευση, ταξικοί φραγμοί και πόλεμος, διοργάνωσε το Σάββατο το απόγευμα η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ. Ηταν μια γιορτή για τα παιδιά των μεταναστών εργατών, που «γύρισε την πλάτη» στις φιλανθρωπικές εκδηλώσεις των ημερών και ανέδειξε την αλληλεγγύη των λαών, των εργατών από κάθε γωνιά της Γης.

Η αίθουσα εκδηλώσεων της ΚΟΑ στην οδό Θεμιστοκλέους είχε στολιστεί στο πνεύμα των γιορτινών ημερών για να υποδεχτεί τα παιδιά των μεταναστών εργατών της Αθήνας, να γιορτάσουν όλα μαζί, να τραγουδήσουν, να παίξουν και να γνωρίσουν τα έθιμα και τις παραδόσεις άλλων λαών. Το στίγμα της εκδήλωσης έδιναν τα συνθήματα και οι ευχές που είχαν γραφεί: «Τα παιδιά όλου του κόσμου για ένα μέλλον χωρίς φτώχεια, πολέμους, εκμετάλλευση» - «Οχι στο ρατσισμό. Ναι στη φιλία των λαών».«Χρόνια καλά κι αγωνιστικά».

Ανοίγοντας την εκδήλωση εκ μέρους της ΚΟΑ του ΚΚΕ, ο Γιάννης Μερεντίτης υπογράμμισε, μεταξύ άλλων: «Η σημερινή εκδήλωση είναι αφιερωμένη στα παιδιά και τις οικογένειες των μεταναστών εργατών, μακριά από τις φιλανθρωπικού χαρακτήρα εκδηλώσεις. Για μας, οι μετανάστες δεν είναι "προστατευόμενο είδος", αλλά τμήμα της εργατικής τάξης της χώρας μας. Το ΚΚΕ παλεύει καθημερινά για τα δικαιώματα των μεταναστών και όλων των εργαζομένων».

Τελειώνοντας, είπε: «Μαζί με τις καλύτερες ευχές μας για το 2007, θέλουμε να δώσουμε και μια υπόσχεση: Θα προσπαθήσουμε να γίνουμε καλύτεροι αγωνιστές. Θα παλεύουμε πιο αποφασιστικά για τη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών, για σταθερή δουλιά, για μεροκάματα που θα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες μας, για δωρεάν κρατικούς παιδικούς σταθμούς, για λαϊκή εξουσία, για το σοσιαλισμό».

Στη συνέχεια, τη «σκυτάλη» πήραν τα παιδιά, που έψαλαν τα κάλαντα, τραγούδησαν σε διάφορες γλώσσες, άκουσαν παραμύθια, χόρεψαν και διασκέδασαν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ