Πέμπτη 4 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΩΝ
Καινούρια χρονιά καινούριες ελπίδες
Ο κινηματογράφος δεν είναι διασκέδαση είναι ψυχαγωγία!

Αν άλλαζε ο κόσμος με ευχές, τι εύκολα θα ήταν όλα! Θα έλεγα, για παράδειγμα, «εύχομαι ένα καταπληκτικό κινηματογραφικό 2007» και αυτόματα τα κινηματογραφικά studio, τα γραφεία διανομής και οι αίθουσες, θα γέμιζαν με αληθινές ιστορίες και με καλαίσθητες εικόνες. Γιατί, πράγματι, αυτό επιθυμώ, όπως και εσείς άλλωστε! Οι ευχές, δυστυχώς, δεν αλλάζουν τον κόσμο. Απλώς, εκφράζουν επιθυμίες...

Χωρίς να γίνομαι μάντης κακών, σας ...προϊδεάζω, πως και το 2007 θα είναι όμοιο, αν όχι χειρότερο, από το 2006. Εκτός, βέβαια, αν αφήσουμε τις ευχές και περάσουμε σε δράση. Πρώτα, βέβαια, οι καλλιτέχνες και από κοντά οι θεατές. `Η το αντίστροφο, ίσως; Σίγουρα, δε θα τα χαλάσουμε εκεί!

Πάμε παρακάτω! Το κινηματογραφικό νέο έτος μπαίνει με τέσσερις νέες ταινίες. «Το Πορτρέτο - η αλλόκοτη ματιά της Ντιάν Αρμπους», του Στίβεν Σάινμπεργκ, αναφέρεται, με αξιοσημείωτο κινηματογραφικό τρόπο, στη ζωή και στο έργο της Αμερικανίδας μοντέρνας φωτογράφου Ντιάν Αρμπους. Το ίδιο ευφάνταστη κινηματογραφικά είναι και η ασπρόμαυρη ταινία του Λικ Μπεσόν, «Angel-a». Εδώ παρακολουθούμε ένα τρυφερό ερωτικό ποίημα. Ενα χαριτωμένο ερωτικό ποίημα. Η ταινία της Σούζαν Μπίερ, «Μετά το Γάμο», θα αποτελούσε, ίσως, το γεγονός της βδομάδας, αν δεν ...αυτοχειριαζόταν! Ξεκινάει δυνατά και καταλήγει ένα τυπικό οικογενειακό δράμα. Κάπου στο φόντο, και αυτό προς εκμετάλλευση, υπάρχουν τα πεινασμένα παιδιά της Ινδίας.

Τελειώνοντας με τις αξιόλογες, για διαφορετικούς λόγους, ταινίες, πέφτουμε πάνω στο πρώτο αίμα του νέου έτους! «Η Κατάρα 2», του Τακάσι Σιμίζου, είναι, και ας λέει το αντίθετο ο σκηνοθέτης της, η συνέχεια της «Κατάρας», που παίχτηκε το 2004. Πρόκειται για ένα ακόμα αιματηρό θρίλερ. Τίποτα περισσότερο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ