Παρασκευή 5 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εργο των εργαζομένων στο ΥΠΠΟ

Για πολλοστή φορά πανηγυρίζει η ηγεσία του ΥΠΠΟ για το μεγάλο ποσοστό απορροφητικότητας κοινοτικών κονδυλίων από τις υπηρεσίες του. Ομως αυτό το γεγονός αποδεικνύει τη μεγάλη ζημιά που θα υποστεί η προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, αν εφαρμοστεί η πολιτική εκχώρησης αρμοδιοτήτων της αρχαιολογικής υπηρεσίας στους ιδιώτες, δηλαδή αν οι εργολάβοι αντικαταστήσουν το εξειδικευμένο προσωπικό του υπουργείου και αν κυριαρχήσει το κεφάλαιο στη χρήση και διαχείρισή τους.

Γι' αυτό και η ικανοποίηση του γγ του ΥΠΠΟ, Χρ. Ζαχόπουλου, «για το έργο που υλοποιούν οι υπηρεσίες και οι εποπτευόμενοι φορείς σε όλη την έκταση της επικράτειας» μόνο υποκριτική ακούγεται, αφού στόχος (και αυτής) της κυβέρνησης είναι η πλήρης εμπορευματοποίηση της διαχείρισης της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Οσον αφορά στους αριθμούς: Το 2006 εντάχθηκαν στα Περιφερειακά Προγράμματα (Π.Ε.Π. και INTERREG) 54 νέα έργα συνολικού προϋπολογισμού 59,2 εκατομμυρίων ευρώ, φτάνοντας συνολικά τα 298 έργα και τα 345,5 εκατ. ευρώ. Οι συνολικές δαπάνες των έργων του ΥΠΠΟ στα Περιφερειακά Προγράμματα το 2006 ανήλθαν σε 229,4 εκατ. ευρώ (απορρόφηση 66,4%).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ