Παρασκευή 5 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Η ΚΝΕ ΣΤΟ «ΣΥΡΜΟ»
Αφιέρωμα στη Λ. Αμερική όλο το Γενάρη

Εκτακτη εμφάνιση στις 9/1, του συγκροτήματος «Napale'», από τη Χιλή

Αρωμα Λατινικής Αμερική θα πλημμυρίσει όλο το Γενάρη ο «Συρμός», με εκδηλώσεις της ΚΝΕ, που περιλαμβάνουν ταινίες, εκθέσεις και συναυλίες, που μας ταξιδεύουν σε χώρες της Λ. Αμερικής και στα κινήματα λαών τους. Ετσι, τη Δευτέρα (8/1, 9.30 μ.μ.) θα προβληθεί η ταινία «Ημερολόγια μοτοσικλέτας».

Την Τρίτη (9/1, 11 μ.μ.) θα εμφανιστεί το συγκρότημα «Napale'» που ταξίδεψε από τη μακρινή Χιλή και θα μείνει για λίγες μέρες στη χώρα μας. Σε χιλιανούς ρυθμούς, τραγούδια πολιτικά, με στίχους που μιλούν για το πραξικόπημα του Πινοσέτ, τους χιλιάδες αγνοούμενους, τους αγώνες του χιλιάνικου λαού για ελευθερία και δημοκρατία, τον Αλιέντε, κ.λπ. Κείμενα και απαγγελίες ποιημάτων συνοδεύουν τη συναυλία του συγκροτήματος, ενώ στις 8 μ.μ. θα προβληθεί η ταινία «Σαλβαδόρ Αλιέντε».

Την Τετάρτη (10/1) το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της ΚΝΕ περιλαμβάνει χαιρετισμό του πρέσβη της Κούβας στην Ελλάδα, πριν την προβολή της ταινίας «Viva Cuba» (9.30 μ.μ.). Και τις δύο μέρες θα υπάρχουν στο «Συρμό» εκθέσεις φωτογραφίας και άλλου υλικού για την Κούβα και τη Χιλή.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων συνεχίζεται με: Πέμπτη (11/1, 11 μ.μ.), νεανικό γλέντι. Κυριακή (14/1, 7.30 μ.μ.), συναυλίες των συγκροτημάτων «Αμόλα Καλούμπα», «Suicide» και «Vamos». Δευτέρα (15/1, 9.30 μ.μ.), εκδήλωση - πολυθέαμα για τη λογοτεχνία στη δεκαετία 1940 -1950. Τρίτη (16/1, 9.30 μ.μ.), προβολή της ταινίας «Το σπίτι των πνευμάτων», βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Ιζ. Αλιέντε, που διαδραματίζεται στη Χιλή. Τετάρτη (17/1, 9.30 μ.μ.) προβολή της ταινίας «Ο ταχυδρόμος» και αφιέρωμα στον Π. Νερούδα. Πέμπτη (18/1, 11 μ.μ.) νεανικό γλέντι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ