Τετάρτη 10 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να τερματιστεί η εργασιακή ομηρία στη ΛΑΡΚΟ

Επίκαιρη Ερώτηση για τις απολύσεις στις εργολαβίες κατέθεσε ο Τάκης Τσιόγκας

Την άμεση επαναπρόσληψη των 38 εργατών στις εργολαβίες της ΛΑΡΚΟ, που από την 1η του Γενάρη έμειναν χωρίς δουλιά και τον τερματισμό του άθλιου καθεστώτος των εργολαβιών στη ΛΑΡΚΟ απαιτεί το ΚΚΕ, με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Απασχόλησης ο βουλευτής του Κόμματος Τάκης Τσιόγκας. Ο βουλευτής του ΚΚΕ υπενθυμίζει ότι από την πρώτη κι όλας μέρα του χρόνου, εργολάβοι και διοίκηση της ΛΑΡΚΟ έδωσαν συνέχεια στην επιχείρηση τρομοκράτησης των εργαζομένων και στις συνδικαλιστικές διώξεις, προσπαθώντας να αντιμετωπίσουν το δίκαιο, πολύμηνο αγώνα των εργαζομένων στις εργολαβίες για σταθερή δουλιά με δικαιώματα.

Οι 38 απολύσεις, που παρουσιάστηκαν σαν συνέπεια της διακοπής της συνεργασίας τριών εργολάβων με τη ΛΑΡΚΟ, αφορούν -ανάμεσα σε άλλους- συνδικαλιστές και εργαζόμενους που πρωτοστατούν στον πολύμηνο αγώνα ενάντια στην ομηρία εκατοντάδων εργαζομένων από τους εργολάβους.

Ο Τάκης Τσιόγκας προσθέτει ότι «το νέο κρούσμα εργοδοτικής αυθαιρεσίας συνοδεύεται από ένταση της επίθεσης ενάντια στα δικαιώματα των εργαζομένων. Οι προσλήψεις που κάνουν οι νέοι εργολάβοι αποτελούν καθαρό εκβιασμό, αφού έχουν δίμηνη διάρκεια. Επιπλέον, όσοι μένουν χωρίς δουλιά, δε θα πάρουν ούτε αποζημίωση, αφού τυπικά δεν υφίσταται απόλυση». Με βάση τα παραπάνω, ρωτάει τον υπουργό Απασχόλησης «ποια συγκεκριμένα μέτρα θα πάρει για την άμεση επαναπρόσληψη των 38 απολυμένων και την ένταξη όλων των εργαζομένων στους εργολάβους στο μόνιμο προσωπικό της ΛΑΡΚΟ, με πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ