Παρασκευή 12 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ρυπαίνει η μονάδα Βιολογικού Καθαρισμού

Τη ρύπανση του περιβάλλοντος λόγω κακής λειτουργίας της μονάδας Βιολογικού Καθαρισμού Θεσσαλονίκης που εδώ και χρόνια στο πλαίσιο της πολιτικής ιδιωτικοποιήσεων, η ΕΥΑΘ έχει δώσει σε εργολάβους, αλλά και την παντελή έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, χτες, εκπρόσωποι του Σωματείου Εργαζομένων στις Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων νομού Θεσσαλονίκης, κατήγγειλαν ότι από τους 90 αναδευτήρες λυμάτων δε λειτουργούν οι περίπου 45. Επίσης, ότι τους τελευταίους μήνες με ευθύνη του εργολάβου (που έχει αναλάβει τη λειτουργία του έργου) εναποτίθενται τόνοι λυματολάσπης μέσα στις εγκαταστάσεις του βιολογικού, ενώ όταν βρέχει τα απόβλητα διοχετεύονται ανεπεξέργαστα στο Θερμαϊκό Κόλπο.

«Ο βιολογικός καθαρισμός βρίσκεται στα όριά του και καταστρέφει το περιβάλλον. Βασικά τμήματά του δε λειτουργούν, λόγω κακοσυντήρησης, ενώ ο εργολάβος ενδιαφέρεται μόνο για το κέρδος», δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Σ. Δημητριάδης. Επίσης, αναφέρθηκε στην έλλειψη μέτρων για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων και κατήγγειλε ότι αρκετοί εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν στομαχικές διαταραχές, κάψιμο στο λαιμό και δύσπνοια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ