Κυριακή 14 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Κυνική αδιαφορία

Σε κλείσιμο οδηγεί τα εναλλακτικά σχολεία των Θεραπευτικών Κοινοτήτων για απεξαρτημένα άτομα η κυβέρνηση, συνεχίζοντας την πολιτική πλήρους, κυνικής και απάνθρωπης αδιαφορίας για τους νέους ανθρώπους που ξεφεύγουν από τον εφιάλτη των ναρκωτικών και αναζητούν μια ευκαιρία ομαλής ένταξής τους στην κοινωνία! Το υπουργείο Οικονομικών, επικαλούμενο την εφαρμογή του νόμου Παυλόπουλου για τους συμβασιούχους, αρνείται να εφαρμόσει απόφαση της Βουλής με την οποία δίνεται η δυνατότητα στο ΚΕΘΕΑ και στον ΟΚΑΝΑ ν' απασχολούν σ' αυτά τα σχολεία εκπαιδευτές - επιμορφωτές με σύμβαση αορίστου χρόνου μερικής απασχόλησης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία, στα οποία εφαρμόζονται προγράμματα επαγγελματικού προσανατολισμού, κατάρτισης και επιμόρφωσης για απεξαρτημένα άτομα ηλικίας από 19 μέχρι 45 ετών.

Την κυβερνητική επίθεση στα δικαιώματα των απεξαρτημένων κατήγγειλαν εκπρόσωποι του συλλόγου εργαζομένων στο ΚΕΘΕΑ και της Θεραπευτικής Κοινότητας «Εξοδος», στη Λάρισα, σημειώνοντας ότι είναι ευθύνη της κοινωνίας να μην αφήσει να κλείσουν αυτά τα σχολεία που δίνουν ευκαιρίες σε ανθρώπους που τις έχουν πραγματικά ανάγκη.

Να σημειώσουμε ότι οι μαθητές των εναλλακτικών σχολείων απεξαρτημένων μπορούν να εγγραφούν και να φοιτήσουν σε σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και να επισημάνουμε ότι πολλοί απ' αυτούς ολοκλήρωσαν τις μαθητικές σπουδές τους, ενώ αρκετοί διεκδίκησαν και πέτυχαν την είσοδό τους σε σχολές ΑΕΙ ή ΤΕΙ...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ