Τρίτη 16 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ ΝΕΑΣ ΤΡΙΓΛΙΑΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Η ΔΕΗ τους... άλλαξε τα φώτα

Στη διακοπή λειτουργίας των πρώτων 15 αντλιοστασίων προχώρησε η ΔΕΗ, διεκδικώντας εκβιαστικά την είσπραξη αυθαίρετων προστίμων. Στο πλευρό των αγροτών ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγ. Τζέκης

Σε διακοπή της λειτουργίας 15 αντλιοστασίων, με τα οποία ποτίζουν τα χωράφια τους αγρότες της Χαλκιδικής, προχώρησε η ΔΕΗ, ενώ κοινοποίησε αγωγές σε πολλούς άλλους παραγωγούς, απαιτώντας την πληρωμή των προστίμων χιλιάδων ευρώ που τους επέβαλε για υπερκατανάλωση ρεύματος. Αυτό ανακοίνωσαν οι εκπρόσωποι των αγροτών της Χαλκιδικής σε σύσκεψη που πραγματοποίησαν στη Νέα Τρίγλια, όπου ζήτησαν από τους εκπροσώπους φορέων, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά τους, να λάβουν θέση και να ζητήσουν πολιτική παρέμβαση για την επίλυση του θέματος.

Τα πρόστιμα που έχει επιβάλει η ΔΕΗ μετά την ανατιμολόγηση του ρεύματος που καταναλώθηκε από το 1999 μέχρι το 2003 ανέρχονται από 5.000 έως 60.000 ευρώ για κάθε αγρότη. Οπως τόνισαν οι ομιλητές, οι αγρότες δεν ειδοποιήθηκαν από τη ΔΕΗ ότι μπορούν να καταναλώνουν ρεύμα μέχρι έναν ορισμένο αριθμό (πλαφόν) και το πληροφορήθηκαν αυτό για πρώτη φορά το 2003, όταν τους ζητήθηκε να ξαναπληρώσουν τους λογαριασμούς τεσσάρων χρόνων. Πρόσθεσαν ότι οι διάφοροι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες τους έχουν δώσει επανειλημμένα υποσχέσεις για τη λύση του προβλήματός τους, χωρίς κανένα αποτέλεσμα και δήλωσαν αποφασισμένοι να ξεκινήσουν δυναμικές κινητοποιήσεις τις επόμενες μέρες, εάν στο μεταξύ δεν υπάρξει μία συγκεκριμένη πρωτοβουλία από πλευράς κυβέρνησης για την επίλυση του θέματος.

Μιλώντας ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης, ζήτησε το σταμάτημα των αγωγών σε βάρος των αγροτών και την επανασύνδεση άμεσα του ρεύματος στα αντλιοστάσια που διέκοψε η ΔΕΗ την παροχή, επαναλαμβάνοντας ότι μόνο με πολιτική παρέμβαση, αφού το θέμα είναι πολιτικό, μπορεί να λυθεί το πρόβλημα με την επιβολή προστίμων. Τους κάλεσε να οργανωθούν και από κοινού με φορείς της περιοχής και με μαζικές κινητοποιήσεις να διεκδικήσουν τα αιτήματά τους, ανάμεσα στα οποία να είναι και η ανάπτυξη των απαραίτητων αρδευτικών έργων στο Νομό Χαλκιδικής προκειμένου να στηριχτεί η αγροτική παραγωγή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ