Τρίτη 16 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Συνεχίζονται οι προετοιμασίες για τις νέες κινητοποιήσεις!

«Πρώτη» στην Καρδίτσα στις 24 του Γενάρη και ακολουθούν Λάρισα, Τύρναβος, Τρίκαλα

Με συσκέψεις, περιοδείες, εξορμήσεις κι άλλες δραστηριότητες για την ουσιαστική ενημέρωση της μικρομεσαίας αγροτιάς, συνεχίζονται οι προετοιμασίες του συνεπούς αγροτικού κινήματος, που εκφράζεται από την Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση, (ΠΑΣΥ), ενόψει των νέων αγροτικών κινητοποιήσεων. Στη Θεσσαλία, οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων, μέλη της ΠΑΣΥ που αποφάσισαν τη διοργάνωση συλλαλητηρίων στα τέλη του Γενάρη, έχουν ριχτεί στη μάχη για τη μαζική συμμετοχή των μικρομεσαίων αγροτών, ώστε να σταλεί ηχηρό αγωνιστικό μήνυμα κατά της νέας ΚΑΠ και της γενικότερης αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ, που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Στη Λάρισα, σε επαρχιακές αγροτικές συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν, ύστερα από κάλεσμα της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, αποφασίστηκε η διοργάνωση αγροτικών συλλαλητηρίων με τρακτέρ στην Αγιά, την Πέμπτη 25 Γενάρη και στον Τύρναβο, την Κυριακή 28 Γενάρη. Ανάλογη απόφαση αναμένεται να ληφθεί και στα Φάρσαλα, στη σημερινή σύσκεψη που θα γίνει, στις 11 π.μ., στα γραφεία της Ενωσης Συνεταιρισμών.

Υπενθυμίζουμε ότι στην Καρδίτσα, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων διοργανώνει συλλαλητήριο με αγροτικά μηχανήματα, την Τετάρτη 24 Γενάρη. Επίσης, στα Τρίκαλα, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων «Η Ανοιξη», διοργανώνει παναγροτικό συλλαλητήριο, τη Δευτέρα 29 Γενάρη, στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Βασικά αιτήματα των νέων κινητοποιήσεων είναι η αναπλήρωση των απωλειών εισοδήματος εξαιτίας της ΚΑΠ και των καιρικών συνθηκών και, ταυτόχρονα, η λήψη μιας σειράς μέτρων, που αφορούν στις τιμές εγγύησης στα αγροτικά εισοδήματα, στη στήριξη των συνεταιρισμών, στις αγροτικές συντάξεις, στην αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ για πλήρη κάλυψη των ζημιών, στη ρύθμιση των χρεών στην ΑΤΕ, στην κατάργηση των κρατήσεων από τις επιδοτήσεις, στην προστασία των ελληνικών προϊόντων και στην εξασφάλιση πώλησής τους, στη διατήρηση και ενίσχυση των βασικών καλλιεργειών και της κτηνοτροφίας.

Οι μικρομεσαίοι αγρότες που βρίσκονται αντιμέτωποι με τις ολέθριες επιπτώσεις της νέας ΚΑΠ της ΕΕ, η οποία επέφερε μείωση του αγροτικού εισοδήματος κατά 30%, αντιλαμβάνονται, πλέον, ότι στα πλαίσια αυτής της πολιτικής δεν υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης της κατάστασής τους που πάει από το κακό στο χειρότερο. Βεβαίως, όπως επισημαίνει η ΠΑΣΥ, στα πλαίσια και της πλατιάς εξόρμησης που πραγματοποιεί το τελευταίο διάστημα, πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η διέξοδος για την αγροτική οικονομία η οποία βρίσκεται στην ολόπλευρη αγροτική ανάπτυξη που θ' αξιοποιεί όλες τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, θ' ανταποκρίνεται στις διατροφικές ανάγκες του λαού μας, στηριζόμενη στους παραγωγικούς συνεταιρισμούς των μικρομεσαίων αγροτών οι οποίοι θα ενισχύονται πολύπλευρα από το κράτος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ