Τρίτη 16 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Κλιμάκωση της πάλης σε όλα τα μέτωπα

Με αιχμή τις κλαδικές Συμβάσεις, οι ταξικές δυνάμεις προχωρούν σε συλλαλητήρια το Φλεβάρη και νέα κορύφωση το Μάρτη

Τα βασικά μέτωπα πάλης και τους κεντρικούς σταθμούς στη δράση των ταξικών δυνάμεων για το επόμενο διάστημα καθόρισε η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ στη χτεσινή της συνεδρίαση, την πρώτη για το νέο έτος. Με αιχμή το ταξικό πλαίσιο διεκδικήσεων και με στόχο την ένταση της μάχης για την υπογραφή ικανοποιητικών κλαδικών συμβάσεων, το ΠΑΜΕ σχεδιάζει τη διοργάνωση συλλαλητηρίων μέσα στο Φλεβάρη, με προοπτική νέας κλιμάκωσης το Μάρτη. Σ' αυτήν την κατεύθυνση, τόσο στην εισήγηση που έκανε ο Γ. Μαυρίκος, όσο και στις τοποθετήσεις που ακολούθησαν, τονίστηκε η αναγκαιότητα κάθε σωματείο να πάρει στα χέρια του την υπόθεση των κλαδικών Συμβάσεων, να οργανώσει τον αγώνα παρά και ενάντια στα εμπόδια που θέτει το κεφάλαιο, τα κόμματά του και η διετής Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση που υπέγραψε η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ.

Παρεμβαίνοντας στο θέμα του χτυπήματος στην αμερικάνικη πρεσβεία, η Εκτελεστική Γραμματεία εκτίμησε ότι ήδη αξιοποιείται, για να ληφθούν νέα μέτρα σε βάρος των εργαζόμενων και των διαδηλώσεων, ενώ θα ενταθεί η επίθεση συνολικά ενάντια στα λαϊκά δικαιώματα και τις ελευθερίες. Οι ταξικές δυνάμεις ξεκαθάρισαν για μια ακόμη φορά ότι δε θα δεχτούν κανέναν περιορισμό στη δράση τους και δε θα επιτρέψουν καμιά υπονόμευση του δικαιώματος των εργαζομένων να αγωνίζονται και να διεκδικούν το δίκιο τους.

Κρίνοντας θετική την παρέμβαση των ταξικών συνδικάτων στην απεργία και τις συγκεντρώσεις της 13ης Δεκέμβρη και στους αγώνες για την Παιδεία, η Εκτελεστική Γραμματεία κάλεσε τους εργαζόμενους σε διαρκή επαγρύπνηση για το ζήτημα του Ασφαλιστικού, με δεδομένη την ολομέτωπη επίθεση που εντείνεται. Επίσης, για το ζήτημα της Παιδείας, συζητήθηκε η ανάγκη να συνεχιστούν οι πολύμορφες παρεμβάσεις των ταξικών συνδικάτων και να στηριχτούν οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει το επόμενο διάστημα η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ. Συγκεκριμένα, να στηριχτεί το πρόγραμμα των εξορμήσεων σε χώρους κατάρτισης, ΤΕΙ, Σχολές Τουριστικών Επαγγελμάτων και ΑΕΝ, που θα κορυφωθεί με τη διοργάνωση πλατιάς σύσκεψης.

Πλούσιο είναι το πρόγραμμα που αποφασίστηκε και για τις εργαζόμενες γυναίκες και με ορίζοντα την 8η του Μάρτη, Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας. Η Γραμματεία Γυναικών σχεδιάζει ήδη τη διοργάνωση συσκέψεων ανά κλάδο, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στους μετανάστες και τους νέους, με ζήτημα αιχμής τις εργασιακές σχέσεις, με στόχο και αυτή η δραστηριότητα να κορυφωθεί με μια κεντρική εκδήλωση. Τονίστηκε ακόμα η ανάγκη το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα να εντείνει την παρέμβασή του και στο ζήτημα των συμβασιούχων, ενόψει και της απεργίας τους στις 15 Φλεβάρη.

Μπροστά στο 33ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ (15 - 18 Μάρτη), η Εκτελεστική Γραμματεία έκανε μια πρώτη θετική αποτίμηση της δράσης των εκλεγμένων στη διοίκηση της Συνομοσπονδίας και συζήτησε οργανωτικά θέματα, εφιστώντας την προσοχή συνδικαλιστών και εργαζομένων στις αρχαιρεσίες των σωματείων που υπολείπονται μέχρι το Συνέδριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ