Τρίτη 16 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ
Μαζική επιστροφή των ράντζων

Σε όλο της το μεγαλείο αποκαλύφθηκε η γύμνια της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Η γύμνια της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας καθώς και η δυσκολία αντιμετώπισης των επειγόντων περιστατικών από τα περιφερειακά νοσοκομεία τόσο της Αττικής όσο και της Περιφέρειας, έφεραν πλημμυρίδα ράντζων στην τελευταία εφημερία στον «Ευαγγελισμό».

Ετσι απ' τις 8 π.μ. της Κυριακής μέχρι τις 8 μ.μ. της Δευτέρας καταγράφτηκε η προσέλευση 1.500 ασθενών ενώ - όπως συμβαίνει πάντα - περνούν απ' τα εξωτερικά ιατρεία και 200 επιπλέον ασθενείς που μέσα στον πανικό δεν καταγράφονται. Το αποτέλεσμα αυτής της πλημμυρίδας ήταν να εμφανιστούν μαζικά ξανά τα ράντζα, που με κάποιες διοικητικές παρεμβάσεις είχαν μετακυλιστεί προς τα λεγόμενα μικρά νοσοκομεία. Ετσι χτες οι δυο παθολογικές κλινικές του «Ευαγγελισμού» είχαν 40 ράντζα, ενώ άλλα δέκα εμφανίστηκαν σε άλλες κλινικές όπως η καρδιολογική και η πνευμονολογική.

Το σύστημα της μετακύλησης των ράντζων στα μικρότερα νοσοκομεία είχε παραλύσει και γι' αυτό το λόγο η ηγεσία του υπουργείου Υγείας είχε οργανώσει την περασμένη βδομάδα σύσκεψη με τους διοικητές των νοσοκομείων «όπου είχε υπάρξει χαλάρωση». Ωστόσο όμως αποδείχτηκε ότι οι ελλείψεις και οι αιτίες που προκαλούν το πρόβλημα, δεν μπορούν να ξεπεραστούν με διοικητικά μέτρα.

Απεργίες των γιατρών

Από χτες ξεκίνησε και η πενθήμερη απεργία των γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία της Αθήνας και του Πειραιά ενώ την Πέμπτη και την Παρασκευή θα απεργήσουν πανελλαδικά. Ανάμεσα στα αιτήματα είναι η στελέχωση των νοσοκομείων με το απαραίτητο μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό και η εργασία με σταθερό ημερήσιο χρόνο. Την Πέμπτη, 18 Γενάρη, θα γίνει η Γενική Συνέλευση της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), στο νοσοκομείο «Σωτηρία», ώρα 11 π.μ..


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ