Τρίτη 16 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 24
Παλλαϊκό «όχι» στην εμπορευματοποίηση των δασών

Συγκεντρώσεις σήμερα στις 7 μ.μ. σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Πλατύ κάλεσμα συμμετοχής απευθύνει το ΠΑΜΕ

Στην παράδοση εκατομμυρίων στρεμμάτων δάσους στους ιδιώτες στοχεύει η αναθεώρηση του άρθρου 24
Στην παράδοση εκατομμυρίων στρεμμάτων δάσους στους ιδιώτες στοχεύει η αναθεώρηση του άρθρου 24
Πυκνώνει το μέτωπο της αντίστασης στην επιχειρούμενη νέα - μετά από αυτήν του ΠΑΣΟΚ το 2001 - καταστροφική αναθεώρηση του άρθρου 24 του Συντάγματος, με την οποία η κυβέρνηση της ΝΔ επιδιώκει την ένταση της ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης της δημόσιας περιουσίας και του δασικού πλούτου της χώρας, στο όνομα της ενίσχυσης της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Η αντίθεση του λαού αναμένεται να κορυφωθεί σήμερα, κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων που διοργανώνουν στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη οι αγωνιστικές παρατάξεις και κινήσεις, και άλλοι επιστημονικοί και κοινωνικοί φορείς και οργανώσεις.

Στην Αθήνα η συγκέντρωση διαμαρτυρίας πρόκειται να γίνει στις 7 το απόγευμα στο Σύνταγμα. Τη συνδιοργανώνουν η ΝΑΣ, η «Συμπαράταξη για την Αθήνα», οι αγωνιστικές παρατάξεις των δήμων της Αθήνας, η Πανσπουδαστική Συνδικαλιστική Κίνηση πολλών σχολών του Πανεπιστημίου, του ΕΜΠ και των ΤΕΙ Αθήνας - Πειραιά, η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση των Μηχανικών και των Γεωτεχνικών. Κάλεσμα σε όλο το λαό της Νίκαιας να συμμετάσχει μαζικά στη σημερινή συγκέντρωση απευθύνει η δημοτική αρχή της πόλης.

Το ΠΑΜΕ

Το ΠΑΜΕ, με χτεσινή του ανακοίνωση με τίτλο «Κάτω τα χέρια από τα δάση», καλεί όλους μαζικά, δυναμικά και αποφασιστικά στις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 24 του Συντάγματος.

«Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ - επισημαίνει στην ανακοίνωση -, με αγανάκτηση καταγγέλλει το νέο έγκλημα που επιχειρείται από την κυβέρνηση της ΝΔ σε βάρος των δασών, του φυσικού περιβάλλοντος γενικότερα, μέσα και από τη νέα αναθεώρηση του άρθρου 24. Η αναθεώρηση αυτή, ως συνέχεια της προηγούμενης ανάλογης αναθεώρησης που έγινε από την τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, έρχεται να γενικεύσει και να επιταχύνει τον αποχαρακτηρισμό των 40 περίπου εκατομμυρίων στρεμμάτων δασικών εκτάσεων, να νομιμοποιήσει τις καταπατήσεις δασικών χώρων και να εμπορευματοποιήσει δημόσια δασική περιουσία».

«Το κεφάλαιο και οι ιδιώτες έμποροι δασών - τονίζει το ΠΑΜΕ - με μια τέτοια αναθεώρηση θα μπορούν, με κριτήριο το κέρδος τους, να "κατακρεουργούν" το δάσος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε βάρος της οικολογικής ισορροπίας, των οικοσυστημάτων, της υγείας, της περιουσίας και της ασφάλειας του λαού».

Στη Θεσσαλονίκη

Συλλαλητήριο ενάντια στη δασοκτόνα αναθεώρηση του άρθρου 24 πραγματοποιείται σήμερα Τρίτη και στη Θεσσαλονίκη. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 7 το απόγευμα στο Αγαλμα του Βενιζέλου. Την κινητοποίηση διοργανώνουν η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Δασολόγων, η ΠΑΣΥ, η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία», αγωνιστικές δημοτικές κινήσεις, το ΠΑΜΕ, εργατικά σωματεία και η ΠΚΣ Δασολογίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ