Τρίτη 16 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Πάνε να κάνουν ένα μεγάλο έγκλημα

Στην αναθεώρηση του άρθρου 24 και στην ανάγκη το λαϊκό κίνημα να την αποτρέψει αναφέρθηκε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, κατά τη συνέντευξη Τύπου για την Παιδεία

Στο τέλος της χτεσινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σχετικά με τις θέσεις του Κόμματος για την Παιδεία, αναφέρθηκε στην επικείμενη έναρξη της συζήτησης για την αναθεώρηση του άρθρου 24 του Συντάγματος. Για το ζήτημα αυτό τόνισε:

«Την Τετάρτη, όπως ξέρετε, συζητείται το άρθρο 24 που αφορά τα δάση και τις δασικές εκτάσεις. Και αυτό είναι ένα δύσκολο θέμα, γιατί δυστυχώς πείθουν ένα μέρος των λαϊκών στρωμάτων ότι με τον αποχαρακτηρισμό δασών και δασικών εκτάσεων, θα τους λυθεί και το πρόβλημα, το οικοπεδάκι τους. Και βεβαίως, όταν πρόκειται να κάνεις ένα μεγάλο έγκλημα, ταΐζεις και κάποιους σε αυτή την περίπτωση.

Υπάρχουν κινητοποιήσεις εξαγγελμένες από πολλές μεριές. Εμείς τις στηρίζουμε.

Και έχει μάλιστα ενδιαφέρον και πώς τα θέματα του περιβάλλοντος και μια σειρά άλλα ζητήματα, περνάνε μέσα από τα βιβλία. Εκεί να δείτε τι γίνεται. Μια κουβέντα μόνο θα πω. Αφορά το περιβάλλον αλλά και την πολιτική. Βασικό θέμα που περνάει στο μάθημα της Αγωγής του Πολίτη, το οποίο είναι και αυτό διαθεματικό, υποτίθεται ότι μέσα στην Αγωγή του Πολίτη μαθαίνεις πάρα πολλά...

Λέει το εξής πράγμα: Το μεγάλο πρόβλημα, το παγκόσμιο, είναι η γεωγραφική ανισότητα στην κατανομή των πρώτων υλών. Ο κόσμος χωρίζεται σε δύο μέρη. Είναι οι χώρες που έχουν πετρέλαιο αλλά δεν έχουν βιομηχανία και οι χώρες που έχουν βιομηχανία αλλά δεν έχουν πετρέλαιο. Και επομένως οι συγκρούσεις είναι γι' αυτό. Είναι γεωγραφικό το πρόβλημα! Δεν είναι τίποτα άλλο!!!

Χώρια που είναι ψέμα, γιατί υπάρχουν χώρες και περιοχές που έχουν και πετρέλαιο και βιομηχανία, αλλά να, αυτό θεωρείται ένα γεωγραφικό περιβαλλοντικό πρόβλημα! Δεν έκανε ο καλός Θεός κατά τη γνώμη τους καλή κατανομή στο πετρέλαιο, να δώσει και στην Ελλάδα και παντού! Αυτό είναι το πρόβλημα!

Οι πόλεμοι λοιπόν, οι συγκρούσεις, γίνονται γι' αυτό. Και υπάρχουν και χώρες που έχουν πολύ πετρέλαιο, αλλά οι καημένοι οι λαοί δεν έχουν μορφωτικό επίπεδο να το αξιοποιήσουν! Αυτά λένε τα βιβλία. Τι ευαισθησία στο περιβάλλον μπορεί να αναπτυχθεί;

Αυτό που υπάρχει στα βιβλία τα σχολικά είναι το εξής, κυρίως, η ατομική ευθύνη για το περιβάλλον. Που βεβαίως υπάρχει. Αλλά η ατομική ευθύνη περιλαμβάνει και τον αγώνα για το περιβάλλον και όχι μόνο να κρατάμε το χώρο μας καθαρό, που δε λέει κανείς να μην τον κρατάμε και να μη φροντίζουμε να το κάνει και ο διπλανός μας. Αλλά δε λύνεται έτσι το πρόβλημα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Υπόθεση Σκοπίων: Η επόμενη μέρα (2008-04-04 00:00:00.0)
Το ΝΑΤΟ προωθεί την ειρήνη! (2007-02-14 00:00:00.0)
Τι διδάσκονται οι μαθητές μας για τον πόλεμο (2006-10-28 00:00:00.0)
Οικοπροσεγγίσεις (2000-01-22 00:00:00.0)
ΟΙΚΟΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ (1999-06-26 00:00:00.0)
Οι κάτοικοι, ασπίδα του δάσους (1998-07-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ