Κυριακή 6 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
Τροχοί
Nissan Primera
Το «οικολογικότερο» οικογενειακό

Οχι μόνο την αγορά, αλλά και τους οικολόγους κατέκτησε το Nissan Primera. Το μοντέλο με το νέο κινητήρα των 1.8 Lt ψηφίστηκε ως το πιο φιλικό προς το περιβάλλον αυτοκίνητο στην κατηγορία του, κατά την ετήσια έρευνα του ελβετικού Οργανισμού Περιβάλλοντος και Μεταφορών.

Η έρευνα που εκπονεί ο οργανισμός λαμβάνει υπόψη όχι μόνο οικολογικούς παράγοντες, όπως η κατανάλωση και οι εκπομπές ρύπων, αλλά και τις επιδόσεις, καθώς και τα επίπεδα θορύβου. Τα στοιχεία της έρευνας θεωρούνται ιδιαίτερα σημαντικά για τους Ελβετούς αγοραστές, αφού η οικολογική ευαισθησία είναι ιδιαίτερα αυξημένη.

Αυτό που ξεχώρισε το Nissan Primera 1.8, είναι η τοποθέτηση μιας βαλβίδας ελέγχου στροβιλισμού μείγματος στην εισαγωγή του κινητήρα. Η τεχνολογία αυτή, που είχε δοκιμαστεί στους πετρελαιοκινητήρες, είχε την πρώτη εφαρμογή σε βενζινοκινητήρα στον QG18DE, και έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της κατανάλωσης και τις βελτιωμένες εκπομπές ρύπων. Ο νέος 1.800άρης κινητήρας αποδίδει 114 ίππους και ανταποκρίνεται στις ευρωπαϊκές προδιαγραφές ρύπων που θα τεθούν σε εφαρμογή το 2005.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ