Σάββατο 20 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Στην τελική ευθεία για τα συλλαλητήρια

Η αρχή θα γίνει στις 24 Γενάρη με τις κινητοποιήσεις των αγροτών Καρδίτσας, Λέσβου και Αιγίου και θα κλιμακωθεί με τα συλλαλητήρια σε Λάρισα, Φθιώτιδα, Τρίκαλα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για την επιτυχία των νέων αγροτικών κινητοποιήσεων κατά της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ και των κυβερνήσεων, που διοργανώνει η ΠΑΣΥ σε διάφορες περιοχές της χώρας. Η ΠΑΣΥ καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες σε μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια, διεκδικώντας το δικαίωμα να μείνουν στα χωριά τους και να συνεχίσουν να καλλιεργούν τα χωράφια τους, προβάλλοντας την πρόταση για την ολόπλευρη στήριξη της αγροτικής οικονομίας που θ' αξιοποιεί όλες τις παραγωγικές δυνατότητες, θα στηρίζεται στον παραγωγικό συνεταιρισμό των μικρομεσαίων αγροτών και θα έχει την ολόπλευρη στήριξη του κράτους.

Συλλαλητήρια με τρακτέρ κι άλλα αγροτικά μηχανήματα, μέχρι στιγμής, έχει ανακοινωθεί ότι θα γίνουν:

Την Τετάρτη 24 Γενάρη στην Καρδίτσα (11 π.μ., κεντρική πλατεία), στο Αίγιο (10.30 π.μ, έξω από τα γραφεία της Παναιγιάλειας Ενωσης), στη Λέσβο (11 π.μ., πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη), στην Αμφισσα ( 6 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο)

Την Πέμπτη 25 Γενάρη, στη Αγιά Λάρισας (11 π.μ., κεντρική πλατεία) και στη Φθιώτιδα με συγκέντρωση στην πλατεία Πάρκου στη Λαμία στις 11 π.μ.

Το Σάββατο, 27 Γενάρη, στον Τύρναβο (11 π.μ., κεντρική πλατεία).

Τη Δευτέρα, 29 Γενάρη, στα Τρίκαλα (11 π.μ., κεντρική πλατεία) και στα Φάρσαλα (11 π.μ., διασταύρωση Βασιλί του δρόμου Λάρισας - Φαρσάλων).

* Στις 5 Φλεβάρη οι αγρότες της Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στη Νέα Χαλκηδόνα.

Κινητοποιήσεις αναμένεται ν' ανακοινωθούν και σε άλλες περιοχές της χώρας και για την προετοιμασία τους θα γίνουν συσκέψεις αγροτικών φορέων και επιτροπών της ΠΑΣΥ.

Οι μικρομεσαίοι αγρότες προβάλλουν ένα συνολικό πλαίσιο διεκδίκησης αγωνιζόμενοι για:

  • Την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος που οφείλεται στη μεγάλη μείωση της αγροτικής παραγωγής και στις ζημιές από αντίξοες καιρικές συνθήκες, στις περικοπές των επιδοτήσεων και στην πτώση των εμπορικών τιμών, στη μείωση της επιστροφής ΦΠΑ και στη νέα άνοδο του κόστους παραγωγής.
  • Επαναφορά των κατώτερων τιμών εγγύησης που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να εξασφαλίζουν βιώσιμο εισόδημα.
  • Προστασία της εγχώριας παραγωγής από τις αθρόες εισαγωγές και ενίσχυση των εξαγωγών.
  • Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ για να καλύπτεται το 100% των ζημιών.
  • Αναπροσαρμογή του ποσοστού υπολογισμού επιστροφής του ΦΠΑ και καταβολή ολόκληρων των επιδοτήσεων.
  • Ουσιαστική ρύθμιση των αγροτικών χρεών.
  • Διπλασιασμό των αγροτικών συντάξεων

Επίσης, στις κατά τόπους κινητοποιήσεις θα μπουν και αιτήματα τοπικού χαρακτήρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ