Σάββατο 20 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΒΟΥΛΗ
Γαλαζοπράσινες «έριδες» των διαχειριστών της ΚΑΠ

Το ΚΚΕ κάλεσε τους αγρότες, να εντείνουν τον αγώνα ενάντια στην εφαρμοζόμενη αντιαγροτική πολιτική

Κόντρα ...διαχειριστών της ΚΑΠ χτες στη Βουλή με αφορμή τη συζήτηση επερώτησης του ΠΑΣΟΚ για την αγροτική οικονομία. Οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ παρά τους υψηλούς τόνους και χαρακτηρισμούς όπως «απατεώνες» που χρησιμοποιήθηκαν κατά κόρον, δεν μπόρεσαν να αποκρύψουν τη σύμπλευσή τους με τις κατευθύνσεις που οδηγούν στην καταστροφή των μικρομεσαίων αγροτών. Από την πλευρά του ΚΚΕ, ο βουλευτής Σταύρος Σκοπελίτης τόνισε ότι άμεσα ξεκινούν αγροτικές κινητοποιήσεις, στις οποίες το ΚΚΕ θα είναι αλληλέγγυο.

Χαρακτηριστική της ουσίας της Επερώτησης του ΠΑΣΟΚ ήταν η τοποθέτηση του εισηγητή του Ε. Αργύρη, ο οποίος είπε ότι «η κυβερνητική πολιτική μετέτρεψε τη νέα ΚΑΠ από εφαλτήριο σε βαρίδι στα πόδια των αγροτών, από εκσυγχρονιστικό εγχείρημα της ελληνικής γεωργίας σε φοροεισπρακτικό και γραφειοκρατικό εφιάλτη των αγροτών». Ανταπαντώντας ο υφυπουργός Γεωργίας Ε. Μπασιάκος υποστήριξε πως «η όποια κριτική για τη διαδικασία ή για τις παραμέτρους της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής πρέπει να στρέφεται σε εκείνους, οι οποίοι διαπραγματεύτηκαν και οριστικοποίησαν τις αποφάσεις τον Ιούνη του 2003».

Περιγράφοντας στην παρέμβασή του τις επιπτώσεις της ΚΑΠ, ο Στ. Σκοπελίτης είπε πως «την περίοδο 2000 - 2006 καταστράφηκαν 186.000 μικρομεσαία αγροτικά νοικοκυριά, τα οποία βέβαια προστέθηκαν στις 220.000 που είχαν την ίδια τύχη την περασμένη δεκαετία. Ετσι, με το αποτέλεσμα αυτό, το ποσοστό του αγροτικού πληθυσμού κατρακύλησε περίπου στο 11%, σε σχέση με τον ενεργό οικονομικά πληθυσμό της χώρας μας και στο 4,5%, σε σχέση με το συνολικό πληθυσμό της». Συνέχισε σημειώνοντας ότι «αυτή η κατάσταση θα γίνει ακόμα χειρότερη για το μικρομεσαίο αγρότη και για τη ζωή, βέβαια, στην ύπαιθρο. Και θα γίνει χειρότερη, γιατί αυτός είναι ο στόχος της νέας ΚΑΠ, αλλά και του ΠΟΕ, που στο όνομα της δήθεν ενίσχυσης της οικονομίας των υπό ανάπτυξη χωρών, ετοιμάζεται να προχωρήσει στην κατάργηση επιδοτήσεων και δασμών».

Τέλος, αναφερόμενος στις επικείμενες κινητοποιήσεις των αγροτών ο βουλευτής του ΚΚΕ επισήμανε ότι «...τις αμέσως επόμενες μέρες, οι αγρότες μας σε διάφορες περιοχές της χώρας θα δώσουν τον αγώνα γι' αυτήν την κατάσταση, απαιτώντας τη λύση προβλημάτων. Θα απαιτήσουν ανάμεσα στ' άλλα την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος και την επαναφορά των τιμών ασφάλειας στα προϊόντα. Και σ' αυτόν τον αγώνα που θα κάνει η μικρομεσαία αγροτιά μας, το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ελλάδας εκφράζει την πλήρη αγωνιστική του συμπαράσταση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ