Σάββατο 20 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ωράριο κατά τα κέφια της εργοδοσίας

Σπαστό ωράριο στο εργοστάσιό της, μεταθέσεις προσωπικού όπου κριθεί απαραίτητο, σωματικοί έλεγχοι, πολυειδικότητα, είναι ορισμένα από τα όσα απαιτεί η «Διαδικτυακή Μεταφορική Ανώνυμη Εταιρεία Προϊόντων Υψηλής Τεχνολογίας WWW WORLD WIDW WHEELS», μέσω του εσωτερικού κανονισμού εργασίας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο άρθρο 6 παράγραφος 5, «κάθε εργαζόμενους οφείλει να παρέχει την εργασία του και σε άλλον τομέα ή τόπο από αυτούς, όπου κανονικά εργάζεται και να δέχεται πρόθυμα οποιαδήποτε πρόσθετα καθήκοντα του αναθέτουν οι προϊστάμενοί του, υπό την προϋπόθεση ότι η απασχόληση αυτή του εργαζόμενου θα πραγματοποιείται μέσα στο νόμιμο ωράριο και δε θα είναι βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας του, όπως και θα του καταβάλλεται η νόμιμη αποζημίωση».

Ο καθορισμός του ωραρίου εργασίας είναι στην απόλυτη κρίση της εταιρείας, ενώ δεν αποκλείει ακόμα και το σπαστό ωράριο και στο εργοστάσιό της με το επιχείρημα, όπως ακούστηκε στην αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Απασχόλησης, ότι και οι εμποροϋπάλληλοι έχουν σπαστό ωράριο. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, «η εταιρεία έχει το δικαίωμα να ορίσει σε κάθε τμήμα ή και στο σύνολο τις βάρδιες ανά 24ωρο και το συνεχόμενο ή σπαστό ωράριο ημερησίως...»! Και από αυτόν τον κανονισμό δε λείπουν οι πειθαρχικές κυρώσεις σε βάρος των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ