Τρίτη 23 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ
«Σταυροφορία» κατά των δημοκρατικών δικαιωμάτων

Ακόμη δεν πρόλαβε να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα ως δήμαρχος Αθήνας, και ο Νικ. Κακλαμάνης, για μια ακόμη φορά, έθεσε εαυτόν υπέρμαχο της καταπάτησης δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Με συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής», απαντώντας σε ερώτηση για το αν επιμένει στην πρόταση περιορισμού των διαδηλώσεων, δεν άφησε κανένα περιθώριο: «Ασφαλώς ναι» είπε, προσθέτοντας ότι «το υπουργείο Δημόσιας Τάξης δημοσιοποίησε ένα πρώτο πλάνο ενεργειών πάνω σε αυτό το θέμα, που στη βασική δομή του με βρίσκει σύμφωνο». Αξίζει να σημειωθεί ότι και ο επικεφαλής της παράταξης του ΠΑΣΟΚ στο δήμο, Κ. Σκανδαλίδης, προεκλογικά, είχε στην ουσία συμφωνήσει με την πρόταση περιορισμού των διαδηλώσεων.

«Τα όσα είπε ο Νικ. Κακλαμάνης, στην πρόσφατη συνέντευξή του, δείχνουν με σαφήνεια ποια θα είναι η πολιτική που θα ακολουθήσει και ποια συμφέροντα θα εξυπηρετήσει», τόνισε με δήλωσή του στο «Ρ», ο Σπύρος Χαλβατζής, επικεφαλής της «Συμπαράταξης για την Αθήνα». «Οι εργαζόμενοι, πρόσθεσε, τα πλατιά λαϊκά στρώματα, από την αρχή κιόλας, θα πρέπει να δείξουν τη δυναμική αντίθεσή τους. Να συνταχθούν με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Να καταργήσουν και να καταδικάσουν στην πράξη αυτές τις μεθοδεύσεις, από όπου και αν προέρχονται».

Κατά τα άλλα, προχτές, πραγματοποιήθηκαν οι δημαιρεσίες του νέου Δημοτικού Συμβουλίου. Πρόεδρος αναδείχτηκε ο, μέχρι πρότινος δήμαρχος, Θ. Μπεχράκης (ΝΔ), αντιπρόεδρος ο Π. Μπέης (ΠΑΣΟΚ) και γραμματέας ο Δ. Παπαδόγγονας (ΝΔ). Από την ψηφοφορία απείχαν οι σύμβουλοι της «Συμπαράταξης». Ο Σπ. Χαλβατζής, στην τοποθέτησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο, σημείωσε: «Εμείς ήμασταν και είμαστε αντίθετοι με τον νέο Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων. Στη διαδικασία εκλογής του προεδρείου είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι γιατί το προεδρείο δεν έχει συλλογική λειτουργία και είναι μονοπρόσωπο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ