Τετάρτη 24 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ
Να απαιτήσει ο λαός οριστική λύση

Περιοδείες της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» στους εργαζόμενους στην καθαριότητα των δήμων

Την ανάγκη, οι εργαζόμενοι, να πάρουν την υπόθεση της διαχείρισης των απορριμμάτων στα χέρια τους, τονίζει η ΝΑΣ και μέσα από σειρά περιοδειών

Eurokinissi

Την ανάγκη, οι εργαζόμενοι, να πάρουν την υπόθεση της διαχείρισης των απορριμμάτων στα χέρια τους, τονίζει η ΝΑΣ και μέσα από σειρά περιοδειών
Το φλέγον ζήτημα της διαχείρισης απορριμμάτων, αναδεικνύει η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» (ΝΑΣ). Με σειρά περιοδειών στους εργαζόμενους καθαριότητας των δήμων, που πραγματοποιεί - και θα συνεχιστεί ως την Παρασκευή - επισημαίνονται τα τραγικά αδιέξοδα στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, καθώς και ποιοι ευθύνονται γι' αυτά. Παράλληλα, καλούν τους εργαζόμενους, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της ΝΑΣ, να πάρουν «την υπόθεση στα χέρια τους και να δράσουν άμεσα με δυναμικές κινητοποιήσεις και πρωτοβουλίες».

Ηδη, λοιπόν, χτες το πρωί, έγινε η πρώτη περιοδεία στους εργάτες καθαριότητας του Δήμου Περιστερίου. Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιείται σήμερα, στις 10 π.μ., περιοδεία στη χωματερή των Ανω Λιοσίων. Αύριο, στις 7 π.μ., στους εργάτες καθαριότητας του Δήμου Πετρούπολης. Μεθαύριο, Παρασκευή, στις 6 π.μ., στους εργάτες καθαριότητας του Δήμου Ν. Ιωνίας.

Χτες, ο νομαρχιακός σύμβουλος της ΝΑΣ, Κώστας Μαρκέτης, μαζί με τον Γρηγόρη Τιμπλαλέξη, δημοτικό σύμβουλο με την «Πρωτοβουλία Αγωνιστικής Συμπαράταξης» και τον Γιώργο Καταχανά, συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ στο δήμο και στην ΠΟΕ - ΟΤΑ, συναντήθηκαν με τους εργάτες καθαριότητας του Δήμου Περιστερίου.

Από τη χτεσινή περιοδεία της ΝΑΣ
Από τη χτεσινή περιοδεία της ΝΑΣ
Ο Κ. Μαρκέτης μιλώντας στους εργαζόμενους υπογράμμισε ότι στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων «δεν έχει γίνει τίποτα και αυτό δεν είναι τυχαίο. Αφήσανε να οξυνθεί το πρόβλημα, ώστε να γίνει κοινωνικά αποδεκτή η συνολική ιδιωτικοποίηση της επεξεργασίας απορριμμάτων, με αιχμή την εφαρμογή της καρκινογόνου καύσης». Υπογράμμισε τις ευθύνες των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για το θέμα, αλλά και τις ευθύνες της ΤΕΔΚΝΑ, του ΕΣΔΚΝΑ - στις ηγεσίες των οποίων βρίσκονται στελέχη της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ - και της διοίκησης της Υπερνομαρχίας που αντί να υπερασπίσουν το περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων συντάσσονται με την αντιλαϊκή πολιτική. Η ΝΑΣ, σημείωσε, παλεύει για να σταματήσει κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης, μέρους ή του συνόλου των απορριμμάτων, ζητάει να κλείσει η χωματερή των Ανω Λιοσίων και να χωροθετηθούν νέοι χώροι.

Ο Γρ. Τιμπλαλέξης, σημείωσε την ευθύνη των δημάρχων για το θέμα των απορριμμάτων, ενώ αναφέρθηκε επίσης στη διοίκηση του Δήμου Περιστερίου, η οποία «βιάζεται να υλοποιήσει όσα αντιλαϊκά μέτρα έκρυψε προεκλογικά». Χαρακτηριστικό είναι, πρόσθεσε, ότι «αυξάνει τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού κατά 5% για το 2007, ενώ επιβάλει τροφεία μέχρι 150 ευρώ στους παιδικούς σταθμούς».

Ο Γ. Καταχανάς αναφέρθηκε στον πρόσφατο τραυματισμό ενός εργαζόμενου στη χωματερή στα Ανω Λιόσια και κάλεσε τους εργαζόμενους, για το δικό τους συμφέρον, να αγωνιστούν στο πλευρό του ΠΑΜΕ για να αλλάξουν οι συσχετισμοί στο συνδικαλιστικό κίνημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ