Τετάρτη 24 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Να αρθεί η προφυλάκιση

Την άρση για ανθρωπιστικούς λόγους της προφυλάκισης των κατηγορουμένων Ταράσιο Ζαντορόσνι και Γεράσιμου Κυριακόπουλου, ζήτησε χτες με δήλωσή του ο βουλευτής του ΚΚΕ Παναγιώτης Κοσιώνης. Οι δυο κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας ύστερα από πολυήμερη απεργία πείνας.

Ο Γ. Κυριακόπουλος και ο Τ. Ζαντορόσνι είχαν συλληφθεί κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου που είχε διοργανώσει το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ στις 6 Μάη 2006 στην Αθήνα. Μαζί με τον συγκατηγορούμενό τους Κώστα Κατσαδούρο που και αυτός κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού, έχουν αρνηθεί τις κατηγορίες που τους έχουν αποδώσει οι διωκτικές αρχές.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Παν. Κοσιώνης δήλωσε: «Οπως είναι γνωστό οι απεργοί πείνας Γεράσιμος Κυριακόπουλος και Ταράσιος Ζαντορόσνι βρίσκονται προφυλακισμένοι από τις 6 Μάη του 2006 φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι σε επεισόδια που έγιναν την ίδια μέρα σε διαδήλωση στην Αθήνα, ενώ η δίκη τους δεν έχει οριστεί ακόμα. Οπως λένε και οι νομικοί, είναι πολύς ο χρόνος της προφυλάκισης και επιβάλλεται οι αρμόδιοι να λάβουν όλα τα μέτρα για να επισπευστεί η διεξαγωγή της δίκης, καθώς και να αρθεί το μέτρο της προφυλάκισης για ανθρωπιστικούς λόγους δεδομένου και της κατάστασης της υγείας τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ