Τετάρτη 24 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ -ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Εμπρός για τον... «κερδοτουρισμό»

Με τον τουρισμό ασχολήθηκε χτες η Κυβερνητική Επιτροπή, η οποία ενημερώθηκε από την υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης Φ. Πάλλη - Πετραλιά για την πολιτική που υλοποιεί το υπουργείο και φυσικά την... ενέκρινε. Μια πολιτική που ξεκινά από τις λεγόμενες «συμπράξεις» δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, με τον ιδιωτικό τομέα να αναλαμβάνει την εκμετάλλευση πολύτιμων δημόσιων τουριστικών υποδομών και εκτάσεων αντί ευτελούς τιμήματος, και φτάνει σε παχυλές επιδοτήσεις, περιορισμό των περιβαλλοντικών και άλλων προϋποθέσεων εγκατάστασης και λειτουργίας, παραχώρηση υπερπρονομίων αποκλεισμού του λαού από σημαντικά τουριστικά σημεία κλπ.

Η ακριβοπληρωμένη διαφημιστική εκστρατεία, η πριμοδότηση των μεγάλων ντόπιων και ξένων επιχειρήσεων και οι προωθούμενες χωροταξικές αλλαγές ολοκληρώνουν το πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής που έχει αναγάγει τον τουρισμό αποκλειστικά σε εμπόρευμα, μηδενίζοντας τα κοινωνικά χαρακτηριστικά του, αλλά και σε «βαριά βιομηχανία» της χώρας, παρ' όλο που αναγνωρίζεται από όλους ότι και ευμετάβλητη είναι και στενά ελεγχόμενη από ξένες μεγάλες εταιρείες που «παίζουν» με τους προορισμούς.

Μετά τη συνεδρίαση, η υπουργός επανέλαβε ότι το 2006 αυξήθηκαν οι αφίξεις κατά 10% στα 16 εκατ. τουρίστες, και το καθαρό τουριστικό συνάλλαγμα στα 12 δισ. ευρώ. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη διαφημιστική εκστρατεία που αφορά από αμερικάνικα κανάλια έως και το «Αλ Τζαζίρα». Πρόσθεσε ότι ξεκινά και η καμπάνια για το εσωτερικό με τίτλο «Γίνε ταξιδευτής στον τόπο σου». Για το χτύπημα στην αμερικάνικη πρεσβεία είπε ότι «δεν επηρεάζει την αγορά» και ότι από την Αμερική εμφανίζεται αύξηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ