Πέμπτη 25 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΔΥΤΙΚΗ ΑΧΑΪΑ - ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ
Συγκεντρώσεις οργής για τις τιμές

Σε συμβολικό αποκλεισμό της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας προχώρησαν χτες το μεσημέρι αγρότες από τη Δυτική Αχαΐα και την Αιγιάλεια, διαμαρτυρόμενοι για την αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ που συρρικνώνει τα εισοδήματά τους και τους εξοβελίζει από τα χωράφια τους.

Από νωρίς το πρωί, αγρότες των δύο περιοχών με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα διέσχισαν τους κεντρικούς δρόμους της πόλης και έφτασαν, «μετ' εμποδίων», στην Περιφέρεια καθώς στο Αίγιο, 4 διμοιρίες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας, πλήθος περιπολικών, αστυνομικών και ασφαλιτών έκλεισαν το δρόμο προς την εθνική οδό Κορίνθου - Πατρών προκειμένου να μην κατευθυνθούν προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Παρά ταύτα, αντιπροσωπεία των αγροτών, κατάφερε από άλλο δρόμο να παραβρεθεί στην Περιφέρεια. Στη συνάντηση που είχαν με τον περιφερειάρχη Σπυρίδων Σπυρίδωνος του παρέδωσαν το ψήφισμά τους και του εξέθεσαν τα άμεσα αποτελέσματα της καταστροφικής αντιαγροτικής πολιτικής, που χρόνο με το χρόνο επιφέρει νέα συντριπτικά χτυπήματα στις τιμές των αγροτικών προϊόντων.

Συγκεκριμένα, η τιμή του ελαιόλαδου από 4 ευρώ το κιλό πέρσι έπεσε στα 2,30, η τιμή στο σταφύλι από 16 λεπτά πέρσι έπεσε στο εξευτελιστικό ποσό των 10 λεπτών. Μάλιστα, μεγάλος αριθμός σταφυλοπαραγωγών ακόμη δεν έχει εισπράξει ούτε λεπτό από τις Ενώσεις ενώ από τους 25.000 περίπου αγρότες του νομού, οι 5.000 δεν έχουν πάρει ούτε λεπτό από τις επιδοτήσεις που δικαιούνται.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον περιφερειάρχη, ήρθαν σε επικοινωνία και με τον Κώστα Σκιαδά, γενικό γραμματέα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο οποίος δεσμεύτηκε πως θα δοθεί επιδότηση στο επιτόκιο του δανείου που θα συνάψουν οι Ενώσεις προκειμένου να δώσουν τα οφειλόμενα στους παραγωγούς και θα διορθώσουν τα όποια λάθη στο μητρώο των δικαιούχων της επιδότησης. Τέλος, αλγεινή εντύπωση και έντονες διαμαρτυρίες προκάλεσε το προβοκατόρικο δελτίου Τύπου του υπουργείου περί αγροτών που... «πρόσκεινται στο ΚΚΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ