Τρίτη 30 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣτΕ
Εισήγηση υπέρ του γηπέδου του Παναθηναϊκού

Την απόρριψη όλων των προσφυγών που στρέφονται κατά της ανέγερσης του γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Ελαιώνα θα προτείνει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισηγητής Σ. Μαρκάτης στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) την προσεχή Παρασκευή. Σε περίπτωση που επικυρωθεί η εισήγηση, ανάβει το «πράσινο φως» για την κατασκευή γηπέδου 40.000 θέσεων στο Βοτανικό και κατ' επέκταση η οικοδομική κάλυψη αρκετών στρεμμάτων ελεύθερου χώρου, μόλις λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας.

Στο Βοτανικό (Ελαιώνα) εκτός από το γήπεδο ποδοσφαίρου του ΠΑΟ προβλέπεται κλειστό γήπεδο μπάσκετ, γήπεδο βόλεϊ, εμπορικό κέντρο και χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων.

Προσφυγή είχαν καταθέσει ιδιοκτήτες εκτάσεων του Ελαιώνα ζητώντας να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικά και παράνομα όλα τα νομοθετήματα και οι απαλλοτριώσεις που ξεκίνησαν για την ίδρυση του γηπέδου. Ο εισηγητής θα προτείνει την απόρριψη όλων των αιτήσεων ως αβάσιμων. Ωστόσο, ο Σ. Μαρκάτης θα εκφράσει προβληματισμό, γιατί μετά την «ανάπλαση», στη λεωφόρο Αλεξάνδρας και το Βοτανικό, το τελικό αποτέλεσμα θα είναι μεν κάποια αύξηση του ελεύθερου χώρου στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, αλλά στον Ελαιώνα μειώνεται ο ελεύθερος χώρος κατά 30.000 τ.μ. και αυξάνεται κατά 54.000 τ.μ. η κάλυψη της δόμησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ