Τρίτη 30 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΣ
Ενισχύει το «φάιναλ φορ»!

Το ποσό των 200.000 ευρώ θα πληρώσουν οι Αθηναίοι, για τη διοργάνωση του φάιναλ φορ του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μπάσκετ, δηλαδή, για μια ακόμη «γιορτή» των πολυεθνικών, το Μάη στην Αθήνα! Αυτό αποφάσισε χτες το Δημοτικό Συμβούλιο, την ίδια στιγμή που ελάχιστα είναι τα κονδύλια που δίνονται για τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων, των πλατιών λαϊκών στρωμάτων, της πόλης.

Ο Σπύρος Χαλβατζής, επικεφαλής της «Συμπαράταξης για την Αθήνα», υπενθύμισε εξαρχής τη διαφωνία της παράταξης με την ανάληψη της διοργάνωσης. Και σημείωσε πως πρόκειται για μια διοργάνωση που προωθεί τον πρωταθλητισμό και όχι το μαζικό λαϊκό αθλητισμό, την ευγενή άμιλλα.

Απαντώντας στις αιτιάσεις που κατά καιρούς ακούγονται περί «ανάπτυξης» της πόλης και «προβολής», μέσω τέτοιων διοργανώσεων, επισήμανε: «Χύνεται πολύ μελάνι για την ανάπτυξη του τουρισμού, μέσα από τέτοιες διοργανώσεις. Οι μόνοι που κερδίζουν είναι μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, ενώ την ίδια στιγμή, οι εργαζόμενοι ξενοδοχοϋπάλληλοι, πληρώνονται με 600 και 625 ευρώ το μήνα. Ακόμη και οι μικρές επιχειρήσεις, χάνουν. Η θεωρία ότι ενισχύεται ο τουρισμός, δεν είναι πραγματικότητα».

Η πρόταση ψηφίστηκε από τις παρατάξεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ενώ η παράταξη του ΣΥΝ, ψήφισε αποχή, έχοντας... «επιφυλάξεις», όπως είπε ο επικεφαλής της, Αλ. Τσίπρας, για το κατά πόσο θα έχει... κέρδη ο δήμος από αυτή τη διοργάνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ